• Načítám...
>

Umělci přišli zahrát seniorům v Praze 6 pod balkóny

  • 23. dubna 2020,
  • 18:18,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

V Praze 6 uspořádali koncert pro klienty domu s pečovatelskou službou Slejnická. Ten nabídl české a moravské lidové písně nebo tvorbu Antonína Dvořáka, kterou si mohli klienti vychutnat ve dvoře Domova nebo ze svých balkónů.

Reklama

Projekt ve stylu hrajeme do oken uspořádali v Praze 6 pro klienty Domu s pečovatelskou službou Šlejnická. Umělci tam přišli klientům zahrát do dvora domu a senioři si tak mohli vychutnat muziku přímo ze svých balkónů. 

"Nemůžou tady mít návštěvy, nemají tady své rodiny. Takže si myslím, že to je skvělá iniciativa. My tady míváme pravidelný kulturní program a teď tedy nemají nic, takže jsem za  to opravdu moc ráda, říká Luci Trnková," ředitelka Domu s pečovatelskou službou Šlejnická. 

Iniciativu vyvinuli sami umělci, kteří se už klientům domu představili dříve v rámci vánočního koncertu. Program tentokrát sestavili z českých a moravských lidovek a také tvorby Antonína Dvořáka.

"Navrhli, že by to mohly být lidovky, což si myslím, že je skvělý. Protože když hrají dnešní umělci, jako Tomáš Klus, tak je to skvělý, ale naši klienti to moc neznají. Tady si ale společně zazpívají a tak to je fajn," dodává ředitelka Lucie Trnková. 

"Neznamená to ale, že by se měla uvolnit opatření a začít nějaký nový posun v těch hygienických podmínkách. Je to spíše ujištění, že jsme tady, že na ně myslíme a také že ve druhé etapě, která nás čeká, že umíme vydržet a umíme si vzájemně pomáhat," dodává radní Marián Hošek (KDU-ČSL).

Volnočasové aktivity může dům nabídnout klientům také proto, že se díky dobrovolníkům a vedení Městské části podařilo vybavit zařízení potřebnými desinfekčními a ochrannými pomůckami. V tuto chvíli tak má dům s pečovatelskou službou dostatek roušek i desinfekce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu