• Načítám...
>

Praha 6 rozdávala občanům dezinfekci zdarma

  • 6. května 2020,
  • 20:06,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Díky partnerské spolupráci letiště Praha a Prahy 6 si mohli občané městské části zdarma vyzvednout lahvičky s dezinfekcí. Zájem místních předčil očekávání. Vedení městské části tak chtěl apodpořit

Reklama

Na Vítězném náměstí mohli obyvatelé Prahy 6 získat zdarma Anti -covid dezinfekci. Tuto akci uspořádala radnice městské části, která tak chtěla podpořit lidi k dodržování přísné hygieny i v době uvolňování vládních opatřeních. 

"Chceme, aby lidé byli zodpovědní i přitom rozvolňování. Protože i teď se může vyskytnout nárůst rizika nemoci Covid -19 a my chceme tomu zabránit," uvedl radní MČ Praha 6, Marián Hošek. 

Pro zájemce bylo připraveno přes 4 tisíce lahviček. Kromě dezinfekce získali zájemci důležité informace. 

"Dáváme leták, který informuje jakým způsobem dezinfekci používat. Na Které povrchy je potřeba se zaměřit. Například  klíče, kliky, mobily. Prostě tak aby byla využita účelně," doplnil radní MČ Praha 6, Marián Hošek. 

Tato iniciativa vznikla díky spolupráci s letištěm Václava Havla, které dodalo lahvičky. Ty pak naplnili dezinfekcí vězni z Ruzyňské věznice. 

"Bylo to velmi příjemné, že i vězeňská služba do toho zapojila. My jsme jim ty lahvičky dovezli a vězni je naplnili. A zároveň je opatřili etiketami, aby každý věděl, že se jedná o dezinfekci. Aby nedošlo speciálně u seniorů k záměně ," uvedla radní MČ Praha 6, Eva Smutná. 

V případě zájmu plánuje radnice Prahy 6 tuto akci zopakovat i po skončení nouzového stavu.  


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu