• Načítám...
>

V Praze 6 proběhly zápisy dětí do mateřských škol

  • 12. května 2020,
  • 10:05,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

I letos probíhaly v Praze 6 zápisy do mateřských škol prostřednictvím elektronického systému. Ten značně usnadní práci jak zaměstnancům školky, tak i rodičům. Ti jeho prostřednictvím mohou děti přihlásit k zápisu i ve více školkách.

Reklama

Zápisy dětí do mateřských škol probíhaly v Praze 6 podobně jako v loňském roce přes registrační systém. Díky němu mohou rodiče snadno a z pohodlí domova vyplnit přihlášku, která se odešle do vybrané školky.

"Ten systém funguje tak, že rodiče zaregistrují své dítě. Jeho data zapíší do systému a ten automaticky vyplní přihlášku, kterou si rodiče vytisknou. Poté si mohou rezervovat čas, ve kterém chtějí školku navštívit. Mohou si podat libovolné množství přihlášek a zároveň zarezervovat časy. Systém má i tu výhodu, že návštěvu školky automaticky uloží do kalendáře v mobilu," říká Marie Kubíková (ODS) - radní MČ Praha 6.

Samotná návštěva školky zabere rodičům maximálně 5 minut. 

"Rodiče přijdou do kanceláře, kde své dítě zapíší a dostanou potřebné dokumenty. Dítě si může prohlédnout školku. Některé rodiče letos nepřijdou s dětmi, ale někteří musí, protože je nemají kde nechat," říká Dana Hudečková, ředitelka MŠ a ZŠ T. G. Masaryka.

Protože se tento systém zápisů u mateřských škol osvědčil, rozhodlo se vedení městské části podobným způsobem realizovat také zápisy do prvních tříd.

"Bylo to mnohem pohodlnější. Školky ví, kolik rodičů jim ten den přijde a mohou se na to připravit. Základní školy to přijímají úplně stejně. Ten systém má i takovou skrytou výhodu. Tím, že získáváme data dopředu, umí ten systém předem připravit např. rozhodnutí apod.," říká Marie Kubíková (ODS) - radní MČ Praha 6.

To značně usnadní práci zaměstnancům škol a školek, kteří se administrativě kolem zápisů dříve věnovali i několik týdnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu