• Načítám...
>

Galerie Skleňák vystavuje recyklovanou módu

  • 15. června 2020,
  • 11:43,
  • PRAHA 6,
  • Markéta Frydrychová

V Galerii Skleňák je k vidění nová výstava s názvem Planet Love - cirkulární a klimatická pozitivní móda. Celý koncept zapadá do plánu strategie Prahy 6 v souvislosti s klimatickými změnami. Výstavu si mohou pražané ve výloze galerie prohlédnout až do konce června.

Reklama

V Galerii Skleňák je k vidění nová výstava s názvem Planet Love - cirkulární a klimatická pozitivní móda. Vernisáž výstavy byla spojena s módní přehlídkou všech 39 modelů.

"Z toho je skupina dětských modelů. Pak tu jsou přešité modely, kdy věci dosloužili nebo byli jednou vzaty, např. tyto šaty, které měly jiný vzhled a byly přešity do podoby současných trendů. Poté zpracováváme džínovinu, kdy rozstříháme džínové kalhoty, vytvoříme látku a z toho se šijí modely," říká Jana Blount, autorka výstavy.

Hlavním tématem výstavy je tzv. UpCycling. Celý koncept zapadá do plánu strategie Prahy 6 v souvislosti s klimatickými změnami.

"UpCycling je nový přístup v módě, kdy většina světových módních domů přichází na to, že staré kolekce, které se např. neprodali, tak se přetváří na něco nového. Myslím si, že je to trendová záležitost, která je přínosná pro nás pro všechny," říká Jana Blount, autorka výstavy.

"Městská část už třetím rokem pracuje na klimatických opatřeních. Zapojili jsme do toho i obyvatele Prahy 6 a dostali jsme před 7 000 podmětů. Toto je jedna z možností, jak klimatické změně opatřením přispět. Recyklaci oděvu považujeme za velmi důležitou," říká Eva Smutná, radní MČ Praha

Výstavu si mohou pražané ve výloze galerie prohlédnout až do konce června. Během doby konání se modely budou postupně obměňovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu