• Načítám...
>

Praha 6 slavnostně otevřela Plivátko

  • 25. června 2020,
  • 13:12,
  • PRAHA 6,
  • Žaneta Filípková

Skupina nadšenců ve spolupráci s Prahou 6 se zasloužila o rekonstrukci legendárního prostoru poblíž Strahovského stadionu. V parku Smiřického tak proběhlo slavnostní otevření odpočinkového místa Plivátko. Samotná revitalizace Plivátka trvala půl roku a proběhla na základě projektu Nápad pro 6.

Reklama

Plivátko žije! A bude žít dál. V parku Smiřického se uskutečnilo slavnostní otevření jedinečného veřejného prostoru, který má specifický Genius loci. 

 "Tak Plivátko, byl myslím historicky plácek,  kde  se do roku 1985 děti koupali v takovém malém koupališti. Ten bohužel není v našem majetku, takže  jsme se rozhodli na základě iniciativy místních, kteří přihlásili nápad do Nápadu pro 6, což je program participativního rozpočtování a rozhodování o věcech, tak jsme se rozhodli celé místo revitalizovat, " řekl místostarosta MČ Praha 6 Jakub Stárek 

I místní lidé z Břevnova přispěli k obnově odpočinkového místa. A to hlavně tím, že dali hlas Spolku Plivátko v rámci projektu Mám nápad pro 6. 

" Tento nápad začal spontánně od Břevnováků, my jsme viděli, že tady to Plivátko, které bylo vybudováno v 70. letech, vyžaduje nějakou úpravu," řekl předseda Spolku Plivátko Tomáš Chadim.

Úpravy se dotkly celého parku Smiřického. Přibyly stoly, lavičky, koše a také voda nebo elektro přípojky. Obnovili se i travnaté plochy. 

"Cíl byl vlastně jenom zvelebit, to co už tady bylo. Nedělat nějakej zásah, který by byl agresivní vůči tomu prostoru," řekl architekt  Jan Albrecht. 

Plivátko je tak připraveno pro pořádání pikniků, kulturních akcí, jak pro obyvatelé z blízkého i vzdálenějšího okolí. 

"na konci je tak hezký projekt, který tady zjevně udělá radost mnoha lidem a místní by se o to měli starat. Myslím, že je dobře, že se ta radnice přibližuje tímto způsobem. A veřejnost radnici. To byl hlavní smysl celého projektu Nápad pro 6,"  potvrdil místostarosta Jan Lacina. 

Celková revitalizace vyšla Městskou část Prahy 6 na  jeden milión čtyři sta tisíc včetně DPH. Vlastní projekt místní zpracovali zadarmo. 

"My tímto dnešním dnem, to vlastně předáváme veřejnosti,"  připomněl předseda Spolku Plivátko Tomáš Chadim.

Při slavnostním zahájení provozu odpočinkové zóny v Břevnově nechyběl ani zábavný program v podobě grilování. Bavili se jak malí tak velcí účastníci setkání.  Žaneta Filípková Televize Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu