• Načítám...
>

Galerie Villa Pellé hostí dvě výstavy

  • 14. července 2020,
  • 11:45,
  • PRAHA 6,
  • Petr Hradský

Opráski sčeskí historje a Brain Freeze. To jsou dvě výstavy, které jsou nyní k vidění v Galerii Villy Pelé. Navštívit je tam můžete až do druhé poloviny srpna.

Reklama

Výstavní prostory Villy Pellé se po koronavirové pauze opět otevřely návštěvníkům a v současné chvíli nabízejí dvě nové výstavy. Naše slavní boje od autora Jaze, který svou identitu úspěšné skrývá, najdete v přízemí. V prvním a druhém patře pak na vás čeká moderní impresionismus v podání výstavy Brain Freeze.

"Jsou to obě dvě výstavy, které jsou naprosto rozdílné svým obsahem i formou, ale zároveň mají jednu jednotící linku a to je ta, že reagují, každá po svém dle autorů, na současné dění," vysvětluje Vladana Rýdlová - ředitelka Galerie Pellé.

"Jsem moc rád, že takovéhle dvě výstavy zrovna zahajují tu výstavní sezónu, byť se zpožděním a že zrovna tyhle dvě výstavy přišly k nám na Prahu 6 do Galerie Villa Pellé," říká Ondřej Kolář - starosta MČ Praha 6.

Internetový komiks Opráski sčeskí historje přinesl do galerie téma významných českých bitev. Na letošní rok totiž připadá výročí bitvy na Vítkově a na Bílé hoře. Kromě klasické tvorby anonymního Jaze s notnou dávkou specifického humoru je k vidění také interaktivní model Bílé hory.

"Jednak dole na zdi vidí opravdu takový kontinuální výjev, který zobrazuje ty naše slavné bitvy. Bitvy u Wogastisburgu, Kresčaku, je tam Bitva u Domažlic, Bitva u Moháče, Bitva na Bílé hoře a k tomu jsou vlastně doplněny obrazy a grafiky, které se nějakým způsobem k těm událostem vztahují," dodává Jaz - umělec a vedoucí Hiztrického ůstafu.

V další části galerie pak autoři Julius Reichel a Namor Yanna představují zhruba čtyřicítku obrazů v rámci výstavy Brain Freeze.

"Naše obrazy s Juliem jsou na první pohled vlastně konkrétně v téhle instalaci odlišné. Už z povahy toho, že jeho vlastně šuměj barvami a moje jsou negovaný zpátky vlastně do monochromu nebo do kombinace dvou barev," říká Namor Yanna - malíř.

"Já pracuji jakoby v sériích. To znamená, že tu mám zhruba tři série a každá ta série znázorňuje trošku něco jiného. Nicméně je to od rychlé abstrakce po figuraci, přes různé textové skrumáže," doplňuje Julius Reichel - umělec.

Obě výstavy je možné v Galerii Villy Pellé navštívit od úterý do neděle, a to až do 23. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu