• Načítám...
>

Plavci na Petynce se dočkali nového bazénu

  • 17. července 2020,
  • 22:44,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Oblíbené koupaliště Petynka v Praze 6 se v polovině července opět otevřelo veřejnosti. Od března tam totiž probíhala rekonstrukce, která venkovní bazén dočasně uzavřela. Hotovo mělo být přitom mnohem dříve, ale kvůli koronaviru se opravy protáhly až do letních prázdnin. Čekání ale určitě stálo za to. Pro návštěvníky jsou připraveny zrekonstruované šatny, sprchy i další zázemí areálu včetně bufetu. Hlavním trhákem je ale moderní nerezová vana, kterou je osazen venkovní 50 metrový bazén. Jak celá rekonstrukce dopadla, na to se podívejte v naší reportáži.

Reklama

Přestože dosud léto koupání nepřeje, tak všichni, kdo rádi tráví volný čas u vody věří, že počasí se brzy umoudří. Až se tak stane, pro všechny milovníky plavání je připraveno nově opravené koupaliště Petynka.

„Zaprvé to nejdůležitější je nová nerezová vana bazénu, která je kovová, což je důležité, protože déle vydrží, lépe se to udržuje a má lepší hygienické podmínky. Dále máme nový dojezdový bazén tobogánu, jsou tu zrekonstruované šatny a potom pár takových drobností, jako jsou opalovací lehátka nebo nové dvě čtyřkolky, které pořídil plavecký areál na Petynce,“ shrnuje místostarosta Prahy 6 pro sport a volný čas, Jan Lacina.

S opravami měli přitom být podle původních plánů na Petynce hotovi už na konci května, ale jako v celé řadě jiných případů, i tady sehrál negativní roli koronavirus.

„Vzhledem k tomu, že ten šel ze severní Itálie, která byla v tu dobu postižena nejvíc a doprava prakticky zkolabovala, tak nerezové plechy přišly s více než měsíčním zpožděním,“ říká předseda představenstva společnosti SNEO, Zdeněk Hořánek.

Čekání se ale vyplatilo, protože nyní mají na Petynce bazén, který něco vydrží a to právě díky jedinečné nerezové vaně. 

„Je unikátní tím, že její povrch je navíc legován chromem, který i při nějakém místním poškození má tu vlastnost, že díky kyslíku ve vodě se v podstatě sám opraví,“ vyzdvihuje přednosti technologie Zdeněk Hořánek ze společnosti SNEO.

Díky kvalitním materiálům by tak Petynka mohla návštěvníkům sloužit ještě dlouhá léta.

„My jsme spokojeni. V podstatě se ten projekt dodržel. Nerezový bazén je nový, progresivní materiál, je to bezúdržbové. Předtím tady byla fólie, takže doufejme, že to dalších dvacet, třicet let bude fungovat bezúdržbově,“ přeje si na závěr projektant bazénu Petynka, Pavel Hnilička. 

Celkové náklady rekonstrukce vyšly na 32 milionů korun bez DPH. Pro návštěvníky bude koupaliště otevřeno každý den od 7 do 21 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu