• Načítám...
>

Vítězné náměstí hostilo Festival mini pivovarů

  • 6. září 2020,
  • 12:40,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Praha 6 slaví sto let, a to je nejlepší příležitost pro uspořádání celé řady zajímavých akcí. Jednou z nich byl 2. ročník Festivalu mini pivovarů. Na Vítězném náměstí se představilo celkem 23 pivovarů z Česka i Německa. Lidé tak mohli ochutnat desítky různých piv, včetně netradičních speciálů. K zakousnutí pak byly například chutné klobásy a další grilované dobroty. Více už v naší reportáži!

Reklama

Kdo měl první zářijovou sobotu chuť na dobře vychlazené pivo, dobře udělal, pokud se vydal na Vítězné náměstí v Praze 6. Konal se tam totiž Festival mini pivovarů. Menší pivovary mají navíc oproti těm velkým řadu výhod. 

"Můžeme si s pivem hrát. Dělat například různé varianty piv, které dozrávají v dubových sudech po whiskey nebo po rumu. Máme takzvaný pivní šamp, což je pivo dokvášené za pomoci pivních kvasinek," uvedl Aleš Potěšil, sládek.

Akce by se nemohla obejít bez podpory Městské části Praha 6, která zároveň v těchto dnech slaví 100 let své existence.  Při té příležitosti návštěvníkům rozdala symbolických sto sklenic na pivo. 

"Lidé tomu říkají půllitr, ale půllitr je větší sklenice. Tohle je třetinka. Máme sto sklenic s emblémem Prahy 6, které jsem teď rozdával, aby dnes lidem pivo ještě více chutnalo," konstatoval Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Pogratulovat k významnému jubileu přijeli také přátelé z Německa.

"Máme zde už poněkolikáté přátele z německého města Bayreuth, kteří zde točí Maisel's-Weisse, německé pšeničné pivo, které mám já osobně velmi rád, i když jinak moc pivo nepiji. Jsou zde přímo radní Bayreuthu," upozornil Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Mezi nimi byl dokonce poslanec Bundestagu pan Thomas Hacker, který si vyzkoušel, jak se točí pivo. Chutné klobásy pro změnu připravovala radní Městské části Praha 6, paní Eva Smutná. 

"O tom politika je. Člověk má jít mezi lidi. Má se s nimi bavit, má pro ně pracovat. Já si to tady dnes opravdu užívám," konstatovala Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

Festival mini pivovarů si nenechaly ujít stovky lidí, kteří si pochutnali na méně známých pivech a ochutnali něco z českých i německých dobrot. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bylo ještě stále letní počasí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu