• Načítám...
>

Prahu 6 poctili návštěvou králové a rytíři na koních

  • 6. září 2020,
  • 13:12,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Praha 6 nabídla návštěvníkům akce Turnaj králů okénko do středověké historie. Tento ročník byl věnován druhé polovině vlády Přemysla Otakara II. Organizátoři akce se snažili co nejvíce přiblížit době tohoto významného českého panovníka. Pro návštěvníky tak připravili rytířský souboj na koních, střetli se proti sobě šermíři, zahrála historická kapela a bylo možné si nakoupit řadu zajímavých předmětů odkazujících na středověk. Pojďme se společně vypravit do časů králů, rytířů a koní.

Reklama

Milovníci středověku měli první zářijovou sobotu svůj den. V Praze 6 se totiž pro ně  konal Turnaj králů, kde se to jen hemžilo lidmi v historických kostýmech. Vedle dobrého jídla a pití nechyběl ani nabitý ryze středověký program.

"Pro diváky máme připravený rytířský turnaj na koních a samozřejmě i pěší rytířský turnaj. Výcvik jízdy, výcvik koní, doprovodné tržiště a mnoho dalších atrakcí pro děti," uvedl Martin Cholinský, zakladatel sdružení Rytíři Koruny České.

Na tržišti si mohli návštěvníci koupit řadu zajímavých, dobových předmětů. Nechyběla ani nádherně vyvedená keramika, kterou už třicet let s láskou vyrábějí manželé Čadovi.

"Vyrábíme historickou keramiku ze všech možných období. To znamená, že by se tady u nás našly vzory nebo přímá inspirace od Keltů přes Slovany, středověk, renesanci až po baroko," popsala Eva Čadová, výrobce historické keramiky.

A jak bylo vidět, návrat do středověku si návštěvníci opravdu užili.

ANKETA

"Už jezdíme docela dlouho na podobné historické akce. Někdy jako účinkující, jindy se jdeme jen podívat."

"Ta doba mě zajímá. Připadá mi přínosná pro současnost."

"Mám moc rád historii a velmi se těším na turnaj."

Turnaj králů velkou měrou podpořila Městská část Praha 6. Podle místostarosty Jana Laciny byla ale jen takovou malou ochutnávkou toho, co teprve přijde. 

"Především se jedná o pozvánku na 18. 19. a 20. září . 18. září půjde od Písecké brány  do parku Maxe van der Stoela průvod dvou tisíc zbrojnošů. Jedná se o reklamu na poté následující dva víkendové dny, kdy se bude konat rekonstrukce bitvy na Bílé hoře," upozornil Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

A protože nás právě letos dělí od bitvy 400 let, tak půjde zároveň o největší rekonstrukci, která se v dějinách až doposud uskutečnila. Nejen milovníci historie si tak v září, v Praze 6, přijdou na své. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu