• Načítám...
>

Praha 6 rozšíří parkovací zóny

  • 15. října 2020,
  • 22:01,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Praha 6 už dlouhodobě usiluje o zavedení parkovacích zón pro celou městskou část. Na základě jednání s hlavním městem došlo ke kompromisu. Od 2. listopadu budou modré zóny nově ve dvou oblastech.

Reklama

Obyvatelé Prahy 6 dlouhodobě řeší nedostatek volných parkovacích míst. Vedení místní radnice proto usiluje o zavedení parkovacích zón na většině území této městské části. 

"Je to z toho důvodu, že při každém rozšíření se ti parkující Středočeši přesunou těsně za tu novou hranici zón nezón. Chceme tím vyjít vstříc občanům a rezidentům, aby měli možnost parkovat alespoň částečně před svým domem," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6. 

Na základě dohody mezi městskou částí a hlavním městem vzniknou od 2. listopadu nové parkovací zóny v části Ořechovky a Hanspaulky.

"Problém je ale v tom, že hlavnímu městu vypršela rámcová smlouva na automaty a tudíž není možné doplňovat novými a v současné době dochází pouze k přesunům. Letos rozšiřujeme o dvě takové malé oblasti," řekl Jiří Lála.

Vzhledem k tomu, že úřední hodiny města jsou kvůli vládním opatřením omezeny, majitelé vozů mohou vyřídit oprávnění k parkování i z pohodlí domova. 

"Od září je novinka, že i nové parkovací oprávnění pro soukromá vozidla je možné zřizovat online. Když někdy máme omezeny hodiny úřadu, tak je to velice dobré," řekl Jiří Lála. 

Vedení radnice Prahy 6 plánuje v blízké budoucnosti rozšířit parkovací zóny i na Malém Břevnově a Ruzyni. Ulehčit nepříznivou situaci by měla i P+R Parkoviště. Pražský Magistrát proto hodlá v této městské části vybudovat hned dvě. Ta by měla vzniknout v roce 2021 a to v Podbabě a v Tobrucké ulici. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu