• Načítám...
>

Startuje další ročník Nápadu pro Šestku

  • 26. listopadu 2020,
  • 10:00,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Startuje další ročník participativního rozpočtu Prahy 6. Nápady na zlepšení veřejného prostředí můžete zasílat až do konce ledna 2021. Městská část na projekty uvolnila pět milionů korun.

Reklama

Praha 6 vyhlásila čtvrtý ročník participativního rozpočtu. Nápad pro Šestku.

"Nápad pro Šestku je vlastně anketa. Každý, kdo má nějaký nápad, jak by se dalo zlepšit to prostředí Prahy 6, tak ho může poslat na radnici. Radnice potom tu anketu vyhodnocuje a z toho balíku pěti milionů korun uvolňuje prostředky na realizaci jednotlivých nápadů. V těch předešlých třech ročnících v té anketě dohromady hlasovalo přes osm tisíc lidí, což je úžasné. Za ty tři roky se podařilo dokončit 20 projektů," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Mezi nimi například úprava "Plivátka" v parku Smiřického v Břevnově nebo vybudování kuličkového areálu. Vznikly ale i jiné projekty.

"Teď jsme v parku Jaroslava Meda, který byl dokončen loni a sami můžete vidět, že to tomu prostředí jednoznačně prospělo. Předtím to bylo takové neutěšené, teď jsou tady lavičky, knihobudka, včelí domek, zahrádka, je to krásné," řekl Ondřej Kolář.

Nové nápady pro Šestku můžete posílat už teď.

"My máme základní rozdělení na malé a velké nápady. Velké nápady jsou v hodnotě realizace milionu korun, malé v hodnotě do 400 tisíc korun. Nápady mohou lidé přihlašovat do 31. ledna 2021 a může to být vše, co je napadne, čím by chtěli zkrášlit Prahu 6," řekla Halina Himmelová, referentka participace MČ Praha 6. 

Na stránkách napadprosestku.cz najdete přihlašovací formulář.

"Celkem uživatelsky snadný, ale zároveň lidé mohou přihlašovat nápady poštou nebo je donést osobně na podatelnu Prahy 6," řekla Halina Himmelová. 

Více informací se dozvíte také na stránkách Prahy 6 nebo na sociálních sítích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu