• Načítám...
>

Děti z Prahy 6 zdobily stromky pro seniory

  • 25. listopadu 2020,
  • 18:05,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Děti z celkem 15. mateřských škol v Praze 6 se podílely na výzdobě vánočních stromečků určených domovům pro seniory a další sociální zařízení. Městská část chtěla tímto krokem přiblížit advent nejen dětem, ale zejména seniorům.

Reklama

Děti z mateřských škol v Praze 6 zdobily vánoční stromečky. Ty byly následně předány do domovů pro seniory a dalších sociálních zařízení v městské části.

"Dnes máme takovou akci kulový blesk, protože vyzvedáváme všechny stromky, které nám daroval pan Chládek ze Zahradnictví v našich mateřských školkách. Děti je během minulého týdne ozdobily a dnes je rozvážíme všem našim domovům pro seniory, domovům pro zdravotně handicapované a také domovům pro muže v nouzi," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.  

"Nápad vzešel od paní ředitelky Dany Chroustovské z MŠ Libocká, protože každý rok chodily děti z MŠ potěšit stařečky do domovů seniorů. Zpívaly a dávaly malé dárečky. Letos to bohužel není možné, tak jsme vymysleli, že děti nazdobí stromky. Pan Chládek byl tak laskav, že nás sponzoroval a my jsme všichni rádi, že můžeme udělat radost," řekla Iveta Bílková, vedoucí MŠ Červený Vrch. 

S radostí stromky převzali zástupci sociálních zařízení. Podle nich je tento krok např. pro seniory, kteří v tu dobu byly kvůli vládním opatřením bez možností návštěv, velmi důležitý.

"Je to strašná radost, protože v okamžiku, kdy jsou všichni zavření a nemají kontakt s okolím, tak je to pro ně hrozně důležité. V tuto dobu tady byly všude děti, všichni zpívali koledy, nosili jsme si vzájemně dárečky a to je první náznak, že začínají Vánoce. Pro ně je to strašně důležité. Protože ale nemohou ještě týden vyjít ven, tak já jim to řeknu, vyfotografujeme to a všichni na pokoj dostanou fotografie. Je to pro nás strašné povzbuzení v této chvíli a moc děkuji všem, kteří to zorganizovali," řekla Eva Kalhousová, ředitelka Domova pro seniory Elišky Purkyňové. 

Celkem se do tohoto projektu zapojily děti z 15. mateřských škol v celé Praze 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu