• Načítám...
>

Praha 6 už očkuje ve velkém

  • 13. ledna 2021,
  • 15:51,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Domovy seniorů, domovy s pečovatelskou službou, ale třeba i terénní pracovníci. Ti všichni jsou v Praze 6 už naočkováni. Očkování tady postupuje rychle i díky spolupráci s mobilním týmem Ústřední vojenské nemocnice Praha.

Reklama

Městská část Praha 6 zahájila společně s Ústřední vojenskou nemocnicí Praha očkování nejohroženějších skupin a seniorů.

"Očkování začíná pilotním projektem, kdy seniory očkují mobilní týmy z Ústřední vojenské nemocnice Praha v naší LDN, a postupně také v domech s pečovatelskou službou, domovech pro seniory, a tak podobně. Jsme za to velice vděční vedení ÚVN, že se do projektu zapojilo aktivně ještě před registrací těch ostatních. Doufám, že takto budeme i dál pokračovat," popsal Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Očkování se uskutečnilo třeba i v Domově pro seniory Elišky Purkyňové, kam jsme zavítali s naší kamerou.

"V našem domově jsou všichni zaměstnanci oočkovaní. Vakcínu odmítlo zhruba šest lidí což je ke dvěma stovkám docela dobrý počet. Dnes očkujeme klienty. Budeme očkovat asi čtvrtinu. Ty, kteří se očkovat mohou. To znamená, že jsou dlouho po covidu, anebo nemají žádné jiné zdravotní problémy. Já jsem si řekla, že konce dubna to bude zase normální dům, kde budou návštěvy, aktivity, a kde bude zase vše normální," uvedla Eva Kalhousová, ředitelka Domova pro seniory Elišky Purkyňové.

Naočkováno má už i Pečovatelská služba Prahy 6. Tam už jsou naočkovaní, jak zaměstnanci, tak i přes osmdesát procent klientů v domovech s pečovatelskou službou.

"Díky očkování, po té druhé dávce, se budeme moci pomaličku vracet do běžného provozu. Začneme opět  otevírat komunitní centra, budou se lidé moci sdružovat a doufám, že se lidé budou moci pomaličku vracet k běžnému režimu," konstatovala Lucie Trnková, ředitelka Pečovatelské služby Prahy 6.

Současná bezpečností opatření totiž izolují klienty na pokojích a nemohou třeba používat ani společnou jídelnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu