• Načítám...
>

Praha 6 chystá rekonstrukci břevnovské polikliniky

  • 27. ledna 2021,
  • 22:34,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 6 připravuje rekonstrukci Polikliniky Pod Marjánkou. Ještě než se připraví architektonická soutěž, zapojuje radnice do proměny veřejnost. A to formou ankety, ve které třeba odpovídají na otázku, jaké služby jim na poliklinice chybí.

Reklama

Městská část Praha 6 chce renovovat budovu Polikliniky Pod Marjánkou a vytvořit z ní moderní zdravotnické zařízení s kompletními službami pro obyvatele Prahy 6.

"Poliklinika na Břevnově je budova z přelomu 50. a 60. let. My se teď nacházíme vevnitř a ta rekonstrukce je naplánována jednak z toho důvodu, že už je ta budova lehce přežitá a je potřeba dodat trošku důstojnější a lepší prostory a jednak už je v celkem havarijním stavu. Od té doby, co byla postavena, tak se na ní "nesáhlo" a my jsme poslední krok před tím, než se ta rekonstrukce opravdu spustí," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Samotná rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap. Ještě než dojde k vyhlášení architektonické soutěže, bude se moci vyjádřit i veřejnost. Do 18. února totiž probíhá online anketa.

"Ta anketa je udělaná tak, aby se k ní mohli i v této těžké době vyjádřit všichni občané a každý si k tomu, z hlediska toho svého pohledu, mohl říct své. Máme ji na webových stránkách, je to avizováno v každém tisku," řekla Eva Smutná, radní MČ Praha 6. 

Budovu si můžete také přijít prohlédnout. Každou středu tu je od 13 do 15 hodin radní Eva Smutná.

"A když za mnou přijdou, tak jim ukážu ten expertní posudek, provedu je celým materiálem, aby viděli, proč jsme došli k tomu závěru a potom jim dám k dispozici veškeré své znalosti, které o tom mám já a mohou si to tady i prohlédnout," řekla Eva Smutná.  

V anketě se můžete vyjádřit třeba ke zdravotním službám, které poliklinika nabízí nebo k tomu, co vám v rámci polikliniky chybí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu