• Načítám...
>

Praha 6 rozdávala roušky

  • 5. března 2021,
  • 8:41,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Zásobu roušek téměř na jeden měsíc připravila Praha 6 pro své obyvatele. Tuto možnost mohli primárně využít senioři a sociálně slabší lidé. Podobným způsobem bude městská část distribuovat také respirátory.

Reklama

Praha 6 rozdávala roušky. Ty si obyvatelé městské části mohli vyzvednout v prostorách Polikliniky Na Marjánce.

"Jako Praha 6 jsme si vědomi toho, že v této kritické pandemické situaci je pro řadu lidí finančně náročné neustále kupovat nové ochranné prostředky, proto jsme se rozhodli těmto lidem vyjít vstříc a nabízíme jim jednorázové chirurgické roušky. Tato pomoc je určena převedším seniorům a lidem v tíživé životní situaci," řekl Jiří Hannich, tiskový mluvčí MČ Praha 6. 

Každý si mohl odnést jedno balení roušek obsahující 50 kusů.

"V podstatě toto balení, při zdvojení roušek na ústech a nosu, je zásoba pro jednu osobu přibližně na měsíc. Městská část má celkem k dispozici až 200 tisíc kusů těchto jednorázových roušek a v podstatě tato balení jsou k dispozici přibližně pro 4 tisíce osob. Neprovádíme žádnou striktní selekci, v podstatě roušky vydáme každému, ať už je to starší občan nebo člověk, který se nachází v nějaké tíživé situaci. Roušky vydáme i osobě, která přijde a bude si je chtít vyzvednout pro někoho ze své rodiny," řekl Jiří Hannich. 

Městská část zároveň zajistila objednávku respirátorů, které bude podobně jako roušky distribuovat svým obyvatelům.

"Až budou na skladě a k dispozici, tak budeme samozřejmě připraveni je poskytnout našim občanům, tedy lidem v tíživé životní situaci a seniorům. Dlouhodobě pomáháme našim centrům sociální péče, kam rovněž dodáváme ochranné prostředky," řekl Jiří Hannich. 

V této pomoci bude Praha 6 pokračovat i v následujících týdnech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu