• Načítám...
>

O nové podobě ulice Na Pískách rozhodne participace

  • 2. dubna 2021,
  • 10:27,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Během celého měsíce dubna budou moci obyvatelé Prahy 6 ovlivnit novou podobu ulice Na Pískách. Z toho důvodu bude k dispozici online dotazník. Ten najdou zájemci např. na webu městské části.

Reklama

Praha 6 plánuje revitalizaci ulice Na Pískách. Bude se jednat o první zásadní úpravu od 20. let minulého století, kdy byla ulice vybudována.

"My bychom právě chtěli této ulici vrátit ten ráz, který jako hlavní hanspaulské tepně přísluší. Řezaná dlažba na chodníky, vylepšit ulice a jasně vymezit ten prostor mezi tím živelným parkováním na chodníku a mezi prostorem chodců," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6. 

Budoucí podobu této ulice budou moci ovlivnit také občané Prahy 6 a to formou online dotazníku. 

"My jsme vázáni určitými normami a zákonem. Není to nějaký obecný veřejný prostor, ale je to ulice, která musí mít určité normy. V jakých místech jsou rozmístěny zastávky, zda občané upřednostňují spíše ten volný prostor nebo jsou ochotni ustoupit nějakým parkovacím místům nebo naopak potřebují více těch parkovacích míst, to jsou asi ty nejzásadnější otázky, které by v té participaci mohly zaznít," řekl Jiří Lála.  

"My máme nějakou myšlenku. Uvažujeme, že by se mohla snížit a nebo zmenšit šíře té vozovky, což by přispělo ke zklidnění dopravy a ke zvětšení prostoru pro odstavení vozidel, aby neblokovala chodníky. To jsme začali předjednávat s DP. Máme od nich předběžný souhlas, že pokud se nesníží bezpečnostní odstup mezi zaparkovanými vozidly a těmi autobusy, tak by to mělo být v pořádku," řekl Karel Kříž, zpracovatel studie. 

Online dotazník najdete na webu Prahy 6. K dispozici je v tištěné podobě také na recepci radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu