• Načítám...
>

Farmářské trhy se vrátily na Kulaťák

  • 17. dubna 2021,
  • 20:22,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Dvanáctá sezóna Trhů na Kulaťáku byla po nuceně dlouhé přestávce zahájena v sobotu 17. dubna. Trhy se budou konat každou sobotu od 8 do 14 hodin na Vítězném náměstí. Samozřejmostí je dodržování přísných protiepidemických podmínek.

Reklama

Farmářské trhy na Kulaťáku vstoupily do 12. sezóny. Ta byla zahájena po dlouhé přestávce z důvodu vládního nařízení.

"Já musím sobecky říci, že jsem rád, že se farmářské trhy otevřely, protože já tady mám takový sobotní rituál, že chodím každý týden už sedm let a hrozně mi to chybělo. Jsem rád, že tento rituál mohl zase začít a jak vidíte za mnou, tak je samozřejmě hodně lidí, kteří to cítí stejně. My doufáme, že ten průběh toho letošního roku bude lepší než ten loňský, který byl hodně nesrozumitelný a pořád jsme se přizpůsobovali těm měnícím se nařízením, až jsme se v tom všichni trošku ztratili," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6. 

Návštěvníci i prodejci musí dodržovat protiepidemická opatření. K dispozici je dezinfekce a samozřejmostí jsou také dvoumetrové rozestupy mezi jednotlivými stánky. Z toho důvodu byla také snížena kapacita prodejců.

"Máme samozřejmě zhruba polovinu farmářů, kteří tady jsou, dezinfekce, všichni farmáři by měli mít roušky nebo respirátory, návštěvníci také, chodí tady městská policie, která kontroluje nařízení, opatření a tak dále," řekl Miroslav Dušek, místopředseda Farmářských trhů. 

Praha 6 usiluje o navrácení farmářských trhů do Technické ulice. Vrátit by se sem měly během následujících týdnů.

"Aby měli ten komfort toho volného prostoru a lidé měli více místa kolem sebe a mohli jsme přidat stánky, protože v tuto chvíli ještě nejsme v plné palbě, těch stánků je tady asi 75 a může jich být až 100," řekl Jan Lacina. 

Farmářské trhy na Kulaťáku můžete navštívit každou sobotu mezi 8. a 14. hodinou. Provozovatelé se v letošní sezóně opět zaměří na omezení produkce - zejména plastových odpadů. Návštěvníci mohou přispět například tím, že si přinesou vlastní obaly, látkové tašky či síťovky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu