• Načítám...
>

Praha 6 poskytne podnikatelům 50% slevu z nájmu

  • 4. května 2021,
  • 14:22,
  • PRAHA 6,
  • Lenka Castillo

Praha 6 podpoří podnikatele, kteří si od městské části pronajímají provozovnu a ve své činnosti byli postiženi koronavirovou pandemií. Za čtvrté čtvrtletí roku 2020 jim poskytne 50% slevu ze základního nájemného. Termín pro podávání žádostí platí až do letošního 21. června.

Reklama

Vstřícný krok, směrem k místním podnikatelům, učinila městská část Praha 6. Díky  dobrému hospodaření a rezervě v jejím rozpočtu jim může výrazně pomoci s úhradami nájmů. Za čtvrtý kvartál loňského roku tak lze na Praze 6 žádat o 50% slevu.

"Sleva je určena těm, kteří provozují obchody a služby v našich nebytových prostorách, tedy v městské části Prahy 6. Těch, kterých se naše nabídka týká, jsou zhruba tři stovky. A nabídka míří také k těm, který meziročně klesly tržby o padesát procent a více. Konkrétně v období čtvrtého kvartálu tedy října, listopadu a prosince roku 2020. Srovnání je za stejné období roku 2019. Tam, kde byl pokles padesát procent a více, my nabízíme padesáti procentní slevu," vysvětlil Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Platby tedy budou podnikatelům sníženy za nejbližší nájmy v tomto roce.

"Každá pomoc je vítána a především ta, která přijde hned, a která bude samozřejmě efektivní. Což je pro nás, co se týká finančních nákladů, efektivní," zdůraznil Matěj Záhorský, majitel restaurace.

Pomůže prý i podpora z magistrátu, díky které by neměli mít majitelé restaurací výdaje s předzahrádkami.

"Dnes víme, že majitelé jsou asi v nesložitější situaci. Ale na druhé straně už vidíme světlo na konci tunelu a myslíme, že jeden a půl nájmu, který jim slevíme, jim může hodně pomoci, když už se ta situace konečně blíží do normálu," dodal Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Žádat o slevu mohou podnikatelé prostřednictvím formuláře, který bude ke stažení na webových stránkách Prahy 6. Stačit má i čestné prohlášení s tím, že všechny uvedené informace pak bude možné zpětně kontrolovat. Městská část Praha 6 přijímá žádosti do 21. června, a to prostřednictvím datové schránky, e-mailu, nebo v listinné podobě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu