• Načítám...
>

Výstava ve Skleňáku přibližuje gruzínskou kulturu

  • 14. května 2021,
  • 13:50,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

V Galerii Skleňák je k vidění nová výstava. Ta vznikla ve spolupráci s velvyslanectvím Gruzie a mimo jiné připomíná nezávislost země, kterou Gruzie slaví právě v květnu. K vidění tu je několik gruzínských národních krojů.

Reklama

Za výlohou Galerie Skleňák v Praze 6 je k vidění další výstava. Ta je věnována Gruzii a její kultuře.

"Praha 6 má na svém území hodně ambasád a pro mě výstavy s ambasádami jsou velmi důležité. Tentokrát jsme vybrali Gruzii. Je to výstava, která má v podstatě připomenout i Den nezávislosti této země. Je to výstava, která se týká jejich kultury, protože z kultury vlastně člověk nejvíc může nahlédnout do toho národa, do jeho stylu, do jeho postoje atd. Jsou to překrásné kroje," říká radní MČ Praha 6, Eva Smutná.

"26. května Gruzie slaví svůj Den nezávislosti a je pro nás velice důležité, abychom tady v Galerii Skleňák měli tuto výstavu. Na té jsme vystavili důležité mistrovské kusy - skici našeho umělce Lada Gudiashvili," dodává Mariam Rakviashvili, velvyslankyně Gruzie v ČR.

Práce na přípravě této výstavy trvaly pouze několik málo dní. Jak Praha 6, tak i gruzínská ambasáda si v tomto směru chválí vzájemnou spolupráci.

"Já musím říct, že Gruzie je stát, se kterým se velmi dobře pracuje na úrovni ambasadora, takže výstava byla připravena celkem docela rychle. Domluvili jsme se s paní velvyslankyní, jaký bude mít výstava styl, co nám tady předvedou. Mně se to líbilo, protože ty kroje jsou opravdu překrásné," říká radní MČ Praha 6, Eva Smutná.

"Chtěla bych poděkovat radnici Prahy 6, že i přes současná protiepidemická opatření tuto výstavu připravila a lidé měli možnost si ji takto ve výloze prohlédnout," dodává Mariam Rakviashvili, velvyslankyně Gruzie v ČR.

Výstava bude za výlohou Galerie Skleňák k vidění do konce května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu