• Načítám...
>

Praha 6 hostila charitativní akci Motol Motolice

  • 28. května 2021,
  • 23:36,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Už popatnácté se v Praze 6 vedle Café Šesťák konal charitativní koncert s názvem Motol Motolice. Výtěžek z festivalu poputuje do nadace Národ dětem na podporu dětské onkologie a hematologie. Kvůli koronavirovým opatřením sice koncert proběhl v komornějším duchu, i tak si na něj našly cestu desítky kolemjdoucích. Mezi vystupujícími byl i známý hudebník Dan Bárta. Jak koncert vypadal, to vám ukážeme v naší reportáži

Reklama

Ten, kdo poslední květnový pátek vpodvečer zavítal na Vítězné náměstí v Praze 6, se asi divil, jak to tam žije. Konal se tam už 15. ročník koncertu Motol Motolice, který zároveň baví a pomáhá a to dětem s nádorovým onemocněním.

„Já jsem hrozně ráda, že díky našemu projektu mají profesoři a lékaři na dětské onkologii a hematologii v ruce nástroj, kdy díky našim studiím je ta léčba kvalitnější a efektivnější,“ popisuje smysl charitativní akce Agnes Miksch z projektu 1000 statečných.

Od samého začátku celý projekt vydatně podporuje i městská část Praha 6. Letos konkrétně dotací ve výši 120 tisíc korun. Od návštěvníků akce pak pro změnu poputuje rovných 100 procent na nadaci Národ dětem.

„Vzhledem k tomu, že vstupné je dobrovolné, tak uvidíme, možná, že letos ta sbírka bude menší. Ale já myslím, že to není tolik důležité, jde hlavně o to, abychom udrželi tu tradici, aby se to nerozpadlo, protože Praha 6 podporuje festival Motol Motolice dlouhá léta a neradi bychom tu šňůru přetrhli,“ vysvětluje místostarosta MČ Praha 6, Jan Lacina (STAN).

Šnůru přetrhávat rozhodně nechce ani zpěvák Dan Bárta, který vystupoval už na 13 ročnících této charitativní akce. Nezaváhal ani letos.

„Já si myslím, že to nemůžu nijak zveličit ani ponížit, zkrátka to patří k životu, zdravé společnosti, že ty lidi, kterým karta padá, se občas podívají na ty, kterým karta nepadá a nemusí nad nimi vyhrát každou hru,“ zamýšlí se nad významem projektu zpěvák Dan Bárta.

Festival Motol Motolice se vždy konal u Břevnovského kláštera. Kvůli covidové situaci musel být ale podstatně omezen. Věřme proto, že příští rok už bude vše opět při starém a na pomoc dětem se vybere zase o něco více prostředků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu