• Načítám...
>

Koupaliště Petynka se otevřelo

  • 1. června 2021,
  • 20:58,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Koupaliště Petynka se otevřelo pro veřejnost. Kapacita areálu sice nemusela být snížena, ale návštěvníci musí dodržovat protikoronavirová opatření. Od loňského roku se koupaliště může chlubit novou bazénovou vanou, která je z nerezu.

Reklama

Léto a s ním i slunečné a teplé počasí je tady. Koupaliště Petynka by se za normálních okolností otevíralo už květnu, ale kvůli protikoronavirovým opatření otevřeli až první červnový den.

"Naštěstí ten květen byl hodně studený, takže nás to tolik nebolelo. Kdyby byl krásný květen, tak bychom z toho byli docela smutní, ale myslím si, že začíná léto právě teď a my otevíráme. Tak v tomto smyslu by to byla velmi dobrá zpráva. A já jsem se tady vloni taky naučil chodit plavat, chodím plavat každý den po ránu, někdy v sedm, někdy v osm ráno, jak to vyjde a musím říct, že lepší start dne si neumím představit," říká místostarosta Prahy 6, Jan Lacina.

S velkou novinkou zahájilo koupaliště sezonu v loňském roce. Když se tu vyměnila bazénová vana.

"Původní stará fólie se nahrazovala nerezovou vanou, včetně obložení kolem bazénu. Pro letošní rok jsme spíš šli cestou nějakého zvelebení areálu. Rozšíření travnatých ploch a takových kosmetických úprav v rámci areálu. Jednou takovou zásadní novinkou je instalace nových vlasových vysoušečů do veřejných šaten," popisuje vedoucí areálu Petynka, Ondřej Renský.

Návštěvníci areálu musí dodržovat protikoronavirová opatření. Kapacita areálu ale snížena být nemusí.

"Kde je teď stanoveno 15 metrů čtverečních na jednu osobu, což pro nás znamená plnou kapacitu. A za další je potřeba kontrolovat platný antigenní, PCR test, potvrzení o očkování nebo prodělaný covid v historii, ale je to tam ohraničeno samozřejmě termíny," dodává Ondřej Renský.

Koupaliště Petynka je otevřeno denně od 7 hodin ráno do 21 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu