• Načítám...
>

Villa Pellé vystavuje díla Pasty Onera

  • 10. června 2021,
  • 11:11,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

70 děl Pasty Onera je k vidění ve Ville Pellé v Praze 6. Výstavu tu můžete zhlédnout až do 25. července. A za zmínku rozhodně stojí například dva zvětšené nákupní vozíky či nástěnné reliéfy. Nechybí ale ani klasická olejová malba.

Reklama

Villa Pellé v Praze 6 hostí výstavu Pasty Onera. K vidění je zde 70 děl, která jsou rozprostřena do všech tří pater galerie.

"Na téhle výstavě jsem se tak trošičku tematicky ale i technicky rozkročil, takže se diváci můžou těšit na minimálně tři linie mého přístupu k výtvarnému dílu. Je to klasická olejová malba, pak akryl, tady s pastelem, což je taková novější technika, taková volnější, uvolněnější, kresebnější," říká autor výstavy Pasta Oner.

Nechybí ani místnost věnovaná nástěnným reliéfům. Ty vznikly leptáním do polystyrenových desek.

"A které následně ještě povrchově různě upravuji a dělám z toho takové hodně lesklé, hodně fancy předměty. Kdybych měl něco vypíchnout, tak to je určitě objekt dvou nákupních košíků, které jsou zvětšené v měřítku 2:1, takže dospělý člověk se může cítit znovu jako dítě v konfrontaci s tím košem. Vyzdvihávám ho proto, že bylo hodně technologicky náročné ho vyrobit," říká autor výstavy Pasta Oner.

Výstava Pasty Onera je první akcí, která se ve Ville Pellé koná po delší době, kdy byly prostory galerie uzavřeny.

"Pasta Oner je pro nás samozřejmě zajímavý tvůrce, protože my už máme zhruba deset let jeho mural na Vítězném náměstí. Já osobně mám rád, jak on reflektuje ten pop-kulturní svět, který nás obklopuje. Nicméně jsme rádi, že ho tady máme, protože si myslíme, že sice je z Prahy 7, ale k Praze 6 do značné míry patří," říká místostarosta Prahy 6 Jan Lacina.

Výstava tu byla k vidění až do 25. července. V těchto dnech můžete v prostorách galerie již obdivovat novou expozici pod názvem

Vladislav Mirvald a Jan Kaláb dešifrují Kód geometrie. V těchGalerie Villa Pellé připravila ve spolupráci s Museem Kampa na srpen a září umělecké setkání dvou výtvarníků, kteří se nikdy nepotkali a dělí je několik generací i rozdílná tvůrčí východiska a zkušenosti, ale spojuje je fascinace geometrií, jejíž pravidla a řád platí nejen ve světě výtvarného či technického zobrazení. Tento kód spojuje letos přesně stoletý vesmír namnoze neprávem trochu opomíjeného, leč originálního a vynikajícího lounského konkretisty Vladislava Mirvalda s dynamickým světem mistra graffiti a street-artu Jana Kalába.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu