• Načítám...
>

Praha 6 má další komunitní zahradu

  • 16. června 2021,
  • 21:23,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 6 se otevřela další, komunitní zahrada. Celý prostor zahrady je komunitě k dispozici zcela zdarma. Ta je vybavena veřejným kompostérem, prostorem na grilování, hmyzími hotely a mnohým dalším.

Reklama

V Praze 6  byla slavnostně otevřena další komunitní zahrada. Je situována vedle obchodního domu na Vypichu.

"V poslední době se město hodně zahušťuje a my se snažíme, i ve spolupráci s ostatními partnery, přinášet tyto projekty, které zpříjemňují čas. Jste ve městě, ale současně nemusíte jet nikam daleko za jeho hranice proto, abyste si něco vypěstovali, abyste si užili volný čas, třeba i s dětmi," říká Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

"Hlavní cílem komunitních zahrad je dát nějaký význam, přesah, tomuto prostoru zelenému, který máme u naší prodejny. A chceme lidem nabídnout možnost zde trávit volný čas, pěstovat bylinky, ovoce, zeleninu, ale také sousedské vztahy," dodává Peter Chalupianský, CSR manažer obchodního domu.

Záhony tu budou postupně získávat své majitele z řad rodin s dětmi nebo seniorů, kteří je využijí pro vlastní potřebu. Celý prostor zahrady je komunitě k dispozici zcela zdarma.

"Komunitní zahrada slouží těm, kteří jsou dostatečně odpovědní na to, aby dokázali přijít, zasadit, uklidit po sobě. A to, co tady zasadí, následně udržovat. To znamená zalévat, umět kompostovat, a tak dále. To znamená, skutečně se tomu věnovat. Není to o tom, že můžete tu věc jenom nechat a zapomenout," říká Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

"Tady teď k dispozici je 52 záhonů, protože ty, co tady vidíte budou rozdělené. Se zahradníky se domluvíme dál. Jestli bude další zájem, tak už mám přislíbeno z Kauflandu, že by mohly tady přibýt další záhony, které jsme sem nedávali z důvodu otvíračky, ale možnosti růstu zahrady určitě jsou," říká Radka Pokorná, ředitelka spolku Kokoza.

Zahrada je navíc vybavena místy pro posezení, veřejným kompostérem, prostorem na grilování, hmyzími hotely, ptačími budkami a krmítky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu