• Načítám...
>

Praha 6 se pustí do rekonstrukce základních škol

  • 21. června 2021,
  • 23:57,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Praha 6 chystá půdní vestavby základních škol Emy Destinnové, Náměstí Svobody 2 a Jana Ámose Komenského. V areálu škol tak vzniknou nejenom nové učebny, ale také například knihovna, herna, keramická dílna a další. Díky tomu se kapacita škol zvýší až o 240 žáků. Jaké další benefity žákům a učitelům vestavba přinese, a jak bude rekonstrukce probíhat, to se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Základní školy Emy Destinnové a Náměstí Svobody 2 v Praze 6 se dočkají rozsáhlé půdní vestavby, ze které se budou moci těšit jak děti, tak učitelé. S pracemi se začne už letos v červenci. Kapacita se tím zvýší o 240 žáků a kromě kmenových tříd vzniknou i další odborné učebny a zařízení.

„Budou vznikat i místa jako je knihovna, malý divadelní sál. Budou tam samozřejmě i nové, dělené třídy pro jazykové vzdělávání, odborné učebny, a také v jedné ze škol vznikne úplně nově kuchyně, protože doposud se o jednu kuchyni školy dělí,“ popisuje chystané změny radní Městské části Praha 6, Marie Kubíková.

V prostorách vzniknou dále kabinety, odpovídající hygienické zařízení nebo schodišťové věže s výtahy.

„Výtahy už jsou dnes pro školu takového velkého typu povinné. Samozřejmě znamená to i to, že budeme moci pohodlněji nabízet ta místa i pro děti, které jsou nějakým způsobem handicapované, takže i z toho důvodu,“ vysvětluje radní Městské části Praha 6, Marie Kubíková.

Stavební práce budou částečně probíhat během výuky. Praha 6 proto pořádá setkání s rodiči, aby je seznámila s tím, jak se školy změní, a jak bude výuka v době omezení probíhat.

„Pokud to bude možné, tak budeme volit i výuku v jiných třídách nebo v jiných patrech. Protože tento dvůr bude zastavěn staveništěm, tak pro nás zřizovatel připravil možnost jiného hřiště v blízkém okolí školy, které předpokládám, že budeme hodně využívat,“ uzavírá Michaela Rybářová, ředitelka Základní školy náměstí Svobody 2.

Další půdní vestavba v Praze 6 proběhne i na Základní škole Jana Amose Komenského. Také zde městská část ve spolupráci se školou chystá setkání s rodiči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu