• Načítám...
>

Lidé rozhodnou o osudu rozhledny na Ladronce

  • 27. července 2021,
  • 8:45,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Železné sochy z dílny Čestmíra Sušky, které instalovala Praha 6 naproti usedlosti Ladronka na zkoušku, díky bezplatné výpůjčce, by tu mohly zůstat. Rozhodnout o tom mají obyvatelé šestky. Ti mohou, o osudu těchto děl hlasovat, a to prostřednictvím geoportálu Prahy 6 až do 15. srpna.

Reklama

Obyvatelé Prahy 6 mohou rozhodnout o budoucnosti rozhledny Šiška. Ta byla do parku Ladronka umístěna v loňském roce. Přes 11 metrů vysoké umělecké dílo, které nabízí výhled do okolí, zapůjčil sochař Čestmír Suška.

"Je to tak, že na celou Ladronku probíhala participace, co tady má být a co tady nemá být. Rozhledna do toho zapojena nebyla. Proto jsme, už když jsme instalovali toto užitné umění, tak jsme rovnou avizovali, že je to bezplatná zápůjčka Praze 6. A že to, jestli tady zůstane ta rozhledna, bude otázkou, kterou chceme probrat s veřejností. Probíráme ji formou ankety a tu anketu můžete najít na geoportálu Prahy 6," upozornil Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6. 

K rozhledně patří také stejnojmenná kavárna, která je instalována v její těsné blízkosti. O tom, zda oba objekty radnice odkoupí a zůstanou dál v parku, mohou lidé hlasovat do 15. srpna, a to prostřednictvím geoportálu Prahy 6, kde už v minulosti proběhlo několik anket.

"Geoportál jsme představili asi před rokem a půl. Právě z toho důvodu, že občané se ptají na řadu věcí opakovaně a my jsme jim to chtěli přehlednou formou sdílet. Právě na webových stránkách, v mapách. To znamená, přes Google mapy vidíte jednotlivé vrstvy. A tam můžete najít, do jaké spádové oblasti spadáte do školy, kde najdete nejbližší veřejnou lavičku, záchod, sáček na psí exkrementy," dodal Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Tím ale výčet funkcí geoportálu rozhodně nekončí. Jeho největší výhodou je, že nečerpá z externích dat, ale pouze z těch, kterými disponuje sama městská část. Díky tomu jsou zveřejněné informace přesné a celý geoportál pracuje velmi plynule.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu