• Načítám...
>

Praha 6 pokračuje v rekonstrukci škol a školek

  • 6. srpna 2021,
  • 10:48,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 6 dlouhodobě pracuje na rekonstrukcích mateřských škol na svém území. V letošním roce se to týká hned několika budov. V některých z nich dochází k rekonstrukci půdní vestavby, čímž dojde k navýšení kapacity zařízení. Jiné jsou ale například rekonstruovány kompletně celé.

Reklama

Praha 6 dlouhodobě pracuje na rekonstrukcích mateřských škol na svém území. Ani letošní rok není výjimkou a s počátkem letních prázdnin byla zahájena rekonstrukce budovy MŠ v Tychonově ulici.

"Školku rekonstruujeme úplně kompletně, jdeme až do ležatých svodů kanalizací. To znamená, že je odhalená úplná konstrukce celé školky a vedlo nás k tomu to, že ta školka vlastně nikdy neprošla totální rekonstrukcí a bylo to už opravdu potřeba. Trvat ta rekonstrukce bude zhruba rok. Předpokládáme, že se 1. září příštího roku děti vrátí zpátky," konstatovala Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

"Všechny děti, které nadále budou docházet do naší mateřské školy, se stěhují a budou docházet do prostor Mateřské školy Vokovická. Je to v podstatě deset až patnáct minut tramvají nebo metrem odtud," upozornila Renata Vlasáková, zástupkyně ředitele ZŠ náměstí Svobody 2.

Budova školky je umístěna v památkové rezervaci a práce zde proto probíhají pod dohledem orgánů památkové péče. Tato mateřská škola ve vilové zástavbě Hradčan, ale není jedinou školskou budovou, která v letošním roce prošla rekonstrukcí.

"Děláme velké půdní vestavby na školách Emy Destinové, náměstí Svobody a Jana Ámose Komenského. V těch prvních dvou zmíněných přibyde 240 míst. A 90 nových míst přibyde právě ve škole Komenského. My bychom chtěli hlavně stavět budovy nové. To je asi největším cílem, takže velký náš plán je postavit novou budovu, která bude patřit Základní škole Bílá. Je to budova, která bude v ulici Na Kocínce, a ta by byla zcela nová a na zelené louce v podstatě," přiblížila Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

V budoucnu se chce městská část i nadále věnovat přístavbám škol, z důvodu navýšení jejich kapacity. Důvodem je zachování dobré dojezdové vzdálenosti do škol a školek pro všechny děti z Prahy 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu