• Načítám...
>

Výstava ve Skleňáku přiblížila život Olgy Havlové

  • 6. srpna 2021,
  • 12:06,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Život Olgy Havlové přibližuje výstava v Galerii Skleňák. Téměř tři desítky panelů zde mapují nejzásadnější okamžiky někdejší první dámy. K vidění tu bude až do 31. srpna.

Reklama

Za výlohou Galerie Skleňák v Praze 6 byla k vidění další výstava. Ta přiblížila život někdejší první dámy Olgy Havlové.

"Protože dnešní doba se už několik let potácí ve velmi složité situaci, kdy lidské hodnoty jako je láska, jako je pravda, jako je odvaha, jako je čest, se postupně vytrácejí. Paní Olga Havlová všechny tyto vlastnosti měla, tyto vlastnosti prosazovala a snažila se v těchto vlastnostech žít a předávat je do společnosti. Proto si myslím, že je velmi dobře právě v době výročí pětadvaceti let, kdy odešla z tohoto světa, si to připomenout," konstatovala Eva Smutná, radní MČ Praha 6.

"Výstava, která je zde přítomna, vznikla v Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě. Je spíše určena studentům, protože gymnázium se snaží připomenout a vysvětlovat odkaz Olgy Havlové svým žákům a chtěli se o tu znalost podělit s dalšími školami. Z toho důvodu se tato výstava stala putovní a putuje spíše po školách nejen v Praze, ale i dalších městech," upozornila Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.  

A jak na paní Olgu Havlovou vzpomínají její známí, kteří se na výstavu přišli podívat hned v první den jejího konání?

"Vzpomínám na ni určitě v dobrém. Byla to úžasná paní, byla v té bolševické době naplněna optimismem, měla smysl pro humor," uvedla Zdeňka Řeháková, přítelkyně Olgy Havlové .

Výstava se i na tomto místě setkala s velkým zájmem veřejnosti a dál putuje po muzeích, knihovnách, zámcích a jiných výstavních prostorách České republiky i Slovenska.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu