• Načítám...
>

Praha 6 spustila sbírku aktovek a školních pomůcek

  • 25. srpna 2021,
  • 13:56,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Pošli aktovku dál, tak se jmenuje projekt Prahy 6, který pomáhá malým školákům s novou výbavou. Jak pomoc probíhá? Podívejte se v reportáži.

Reklama

Určitě najdete doma po sourozencích nebo třeba po sobě takovouhle aktovku a první, co vás možná napadne je hodit ji do kontejnéru. To ale není úplně nejlepší nápad. Lepší nápad mají totiž na radnici Prahy 6. Jaký? Pojďme se podívat!

"Dobrý den. Tak jsem přinesl aktovku. Jsem tady správně?"

"Jste tady správně a děkujeme! Děkujmeme za ty děti, které si to rády využijí. I za rodiče děkuji," poděkoval Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Přesně takhle můžete pomoci, pokud doma najdete již nevyužívanou aktovku nebo jakékoliv školní vybavení. Stejně tak můžete na úřad Prahy 6 dorazit, pokud vybavení pro své ratolesti potřebujete. 

"Máme zkušenost, že těch, co přinesou aktovky a v tomto poepidemickém roce, je toho nějak více, tak těch je více. Takže jsme rádi, protože my to potom, ten zbytek, který si nevyzvednou lidi, tak si potom předáváme v charitě, diakonii, pěstounskému skladu a podobně. Takže máme je kam dát. Nicméně jsme rádi, když lidi ty aktovky přinesou, a také, když si je vyzvednou. A rád bych je vyzval, protože aktovek je dost. Takže je tady výběr velký a myslím, že jsou velice kvalitní," popsal Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Pro školní výbavičku mohou ale přijít nejen obyvatelé šestky. Radnice nekontroluje místní příslušnost a ráda školní potřeby rozdá potřebným. Takto už akci pořádá třetím rokem. 

"Je to velice dobrá akce nejen z hlediska sociálního. Já si nemyslím, že je to otázka primárně sociální, ale také ekologická. Ale také zacházejme s věcmi, které jsou k užitku, zacházejme s nimi tak, aby ještě sloužily dále," dodal Marián Hošek, radní MČ Praha 6. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu