• Načítám...
>

Praha 6 opět udělovala čestná občanství

  • 4. září 2021,
  • 13:39,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Jako každý rok, tak se i letos, udělovaly v Praze 6, čestná občanství. I tento rok cenu získaly osobnosti, které se zasloužily o rozvoj nebo lepší žití v šesté městské části.

Reklama

Jako tradičně i letos udělovala městská část Praha 6 čestná občanství. Samotné udělování proběhlo v Pelléově vile a výjimečnou atmosféru podtrhovaly slavné melodie. 

Čestných občanství bylo uděleno celkem pět. Jedno z nich získala i dirigentka Miriam Němcová. 

"Samozřejmě jsem nadšená. Nebylo to úplně tajemství, že bych se to dozvěděla dneska. Takže jsem s tím počítala, ale svým způsobem musím říci, že mě to překvapilo, protože vlastně je to zřejmě ocenění za nějaký kulturní přínos pro Prahu 6, protože dlouho s Prahou 6 spolupracuju." uvedla Miriam Němcová, dirigentka a hudební skladatelka.

Cenu z rukou starosty převzal i spisovatel Milan Podobský.

"No tak kdo jiný, by ho měl dostat, než já, že jo. Já jsem se tady narodil, v Praze 6. Skoro celý život tady žiji a zabývám se Prahou 6, její historií, píši o ní. Takže jsem si to rozhodně zasloužil," odlehčil Milan Podobský, spisovatel a publicista.

Mezi dalšími oceněnými byli Jana Matoušová, dlouholetá ředitelka základní školy Červený Vrch, která se zasloužila o rozvoj školství v městské části, dále ředitel Národní technické knihovny Martin Svoboda a in memoriam vedoucí Odboru kultury, sportu a volného času Úřadu městské části Prahy 6, Jan Hrubeš. Městská část dále ocenila třeba i zaměstnance Ústřední vojenské nemocnice Praha za pomoc s očkováním, za všechny zaměstnance cenu převzal náměstek ředitele Ivan Jeřábek. Cenu starosty si odnesl kanadský kuchař Cameron Stauch, který při pandemii nezištně vařil pro azylový dům nedaleko ambasády. 

"My klademe důraz na to, aby ty osobnosti měly něco společného s Prahou 6. Na to, aby se tady nějakým způsobem promítly, aby tady zanechaly nějakou pozitivní stopu," upozornil Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6

Čestná občanství se tradičně udělují v den narozenin Prahy 6. Letos šestka oslavila 101. narozeniny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu