• Načítám...
>

Den s IZS bavil děti z Prahy 6

  • 1. října 2021,
  • 12:12,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

S prací policie, armády, hasičů nebo například celní správy se mohly seznámit děti z Prahy. Městská část totiž uspořádala další ročník Dne s IZS. Jeho součástí byla také branná soutěž Armády ČR.

Reklama

Již druhým rokem se sešly složky integrovaného záchranného systému na pražském Vypichu. Právě tady připravila Praha 6 speciální den určený pro všechny děti, které se tu mohly seznámit s prací záchranářů, policistů, armády, ale také například celníků či vězeňské služby.

"Cíl téhle akce je ukázat dětem ze školek a ze škol, co to vlastně je ten integrovaný záchranný systém. Co všechno do něho patří, ať už armáda, městská policie, státní policie, záchranka a vůbec. Tady třeba letiště prezentuje své hasiče, ale i státní hasiči tady jsou. Takže my chceme právě dětem ukazovat, co všechno a kdo všechno se stará o naše bezpečí. My zveme na tuto akci hlavně tedy školky, ale i základní školy, když mají tu kapacitu. Aby děti měly možnost si osahat, seznámit se s těmi jednotlivými členy toho záchranného systému," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

V nabitém programu mohli návštěvníci vidět například ukázku práce psovodů městské policie. Děti nebavily ale pouze akční ukázky, ale také program na jednotlivých stáncích.

"My tady máme stánek prevence, kdy chceme vzkázat dětem, jak se mají chovat v dopravních situacích, jak mají přecházet silnice. Pak tady máme ukázku z naší služební hipologie, kdy ukážeme výcvik a zákrok našich koní, které využíváme v případech nějakého nasazení," uvedlPetr Matějíček, náměstek ředitele KŘP hl. m. Prahy.

Asi největší zájem, mezi diváky, ale vyvolala ukázka práce Vězeňské služby ČR.

A kdo si chtěl vyzkoušet svoji fyzičku, mohl se zapojit do prvního ročníku branné soutěže, kterou připravila Armáda ČR.

"V podstatě je to soutěž spojená s vědomostními otázkami plus nějaké disciplíny v oblasti střelby a další disciplíny, jako je poskytnutí první pomoci a další disciplíny spojené s obratností. V podstatě účelem toho je získat co nejvíce bodů na stanovištích, kterých je tady sedm a získat co nejlepší čas," popsal Marian Margai, ředitel Krajského vojenského velitelství hl. m. Prahy.

Na akci nechyběl ani vojenský vrtulník, který si mohli zájemci zblízka prohlédnout nebo zásahový speciál hasičů pražského letiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu