• Načítám...
>

Praha 6 kompletně uklízí své ulice

  • 13. října 2021,
  • 10:40,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Městská část Praha 6 se podzimní čas rozhodla využít k mimořádnému a důkladnému úklidu svých ulic. My jsme se s kamerou vydali na jednu ranní směnu a zmapovali, jak by mělo vypadat moderní čištění chodníků, ale také zeleně.

Reklama

Spadané listí, psí exkrementy, ale třeba i poházené nedopalky od cigaret. S tím vším se snaží šestá městská část zatočit. Provádí proto mimořádně podzimní úklid svých ulic.

"Vlastníkem všech komunikací, přilehlých chodníků a i té komunikační zeleně je hlavní město Praha. Ten úklid by mělo provádět hlavní město Praha prostřednictvím své správcovské firmy TSK. K tomu však nedochází moc kvalitně. Nejsme s tím spokojeni. Tak vlastně tyto i generální nebo větší úklidy provádíme dvakrát ročně a pravidelný měsíční úklid také nadstandardně. V některých oblastech i pětkrát týdně," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6

"Spolupracujeme v tomto s externí společností, kterou jsme získali prostřednictvím transparentního výběrového řízení, a tato úklidová společnost pro nás bude uklízet plochu přibližně o 190 tisících metrech čtverečních. Jsou to plochy na území hlavního města Prahy. Převážně na území Břevnova, Bubenče a Dejvic. Cena této zakázky činí bezmála pět miliónů korun. Věříme, že jsou to dobře vynaložené prostředky, které ještě více zkultivují veřejný prostor v naší městské části tak, aby ho lidé přijali za svůj a cítili se zde dobře," uvedl Jiří Hannich, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

Nejvíce práce má uklízecí firma právě s nesebranými psími exkrementy, a také se spadaným listím. Mimo to, ale též seká trávu či uklízí chodníky. 

" Jedná se o blokový úklid. Hlavně po spadu listí. Denně se udělá kolem pětadvaceti až třiceti ulic," konkretizoval Jan Linhart, vedoucí dopravy CDV

Uklízecí firma nově pracuje s vozy na elektrický pohon, ty jsou v ulicích méně hlučné.

"Snažíme se ekologicky působit na městské části. Takže máme nejen vysavač elektrický, elektrický vůz a máme elektrické fukary a křovinořezy. Snažíme se, aby ta práce byla tichá. Ty spalovací motory, nejen exhalace, ale i hluk," dodal Jan Linhart, vedoucí dopravy CDV.

Blokové čištění nyní probíhá v první etapě a bude se znovu opakovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu