• Načítám...
>

Zóny placeného stání se rozšířily na Babu a do Liboce

  • 16. listopadu 2021,
  • 8:50,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 6 rozšířila zóny placeného stání do dalších dvou lokalit. O zavedení takzvaných modrých zón tu mohli v anketě hlasovat rezidenti. Pro obyvatele těchto lokalit to znamená vyřízení parkovacího povolení a zaplacení celoročního poplatku.

Reklama

Praha 6 rozšířila zóny placeného stání do dalších dvou lokalit. Těmi jsou Baba a část Liboce. O zavedení takzvaných modrých zón tu mohli v anketě hlasovat rezidenti.

Tím, že nemáme žádné P+R parkoviště v Praze 6, asi jako možná jediná městská část, tak ten tlak z okolí je tady veliký. A tím dominovým efektem jsme nuceni stále ty modré zóny rozšiřovat dál a dál. Tady na Babě se jedná přibližně o pět set parkovacích míst, z čehož většina je rezidentských a stejně tak v Liboci. Tam se jedná o necelých dvě stě padesát parkovacích míst a také je tam minimum návštěvnických," říká místostarosta MČ Praha 6 Jiří Lála.

V nově zavedených zónách placeného stání platí stejný režim, jako v těch stávajících na území městské části.

"Režim parkování máme na městské části ve všech lokalitách úplně stejný od počátku zavedení zón. To znamená, víkendy nejsou zpoplatněné, tak aby mohli lidé využívat návštěvy a podobně. Jinak ten zpoplatněný režim funguje v podstatě celodenně, kromě ranní hodiny od šesti do osmi ráno," říká vedoucí Odboru dopravy MČ Praha 6 Miroslav Sachl.

Pro obyvatele těchto lokalit to znamená vyřízení parkovacího povolení a zaplacení celoročního poplatku.

"Za celoroční parkování běžného rezidenta zůstává na stejné ceně, to znamená je to tisíc dvě stě korun. Vychází to tedy na stokorunu měsíčně. Platby v automatech vyplývají z žádanosti té lokality. Tady, v těchto dvou lokalitách, to bude dvacet korun za hodinu parkování," říká vedoucí Odboru dopravy MČ Praha 6 Miroslav Sachl.

Parkovací povolení si mohou obyvatelé Prahy 6 zajistit na Odboru dopravy městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu