• Načítám...
>

Děti z Prahy 6 mají k dispozici nové hřiště

  • 15. listopadu 2021,
  • 11:46,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Děti ze základních a mateřských škol mohou v Praze 6 využívat nové dětské hřiště. To nechala vybudovat radnice městské části a sloužit bude jak pro hodiny tělesné výchovy, tak i školním družinám. Veřejnost bude moci tento prostor využívat o víkendech a to vždy po předchozí dohodě.

Reklama

Praha 6 slavnostně zahájila provoz nového hřiště. To vyrostlo mezi ulicemi Chittussiho a Rooseveltova a bude sloužit více než tisícovce dětí z nedalekých základních a mateřských škol.

"Dvě naše nejbližší základní školy dlouhodobě takové hřiště postrádají. Mají pouze jedno hřiště ve vnitrobloku, které teď navíc bude rok zabrané stavbou. To znamená, že dětem úplně takový typ hřiště chyběl a my jsme ho naplánovali v jejich nejbližší blízkosti," říká radní MČ Praha 6, Marie Kubíková.

"Především to pro naše děti znamená, že v roce, kdy mají zavřené hřiště u naší školy, vzhledem k rekonstrukci, tak budou mít prostor, kde si budou moci hrát. Předpokládáme, že v dopoledních hodinách si zde i přijdou zasportovat místo hodin tělesné výchovy, což teď nemůžou v naší škole. A předpokládám, že v odpoledních hodinách využijí tento prostor děti ze školní družiny, které se na to už velmi těší," dodává ředitelka ZŠ náměstí Svobody, Michaela Rybářová.

Školy budou na hřiště docházet podle předem daného rozvrhu. Městská část myslela i na veřejnost, která bude moci tento prostor po dohodě využívat.

"Protože jsme chtěli veřejnosti vyjít vstříc a zároveň potřebujeme, aby to hřiště bylo bezpečné a někdo ho hlídal, tak budeme za opravdu velmi mírný poplatek hřiště pronajímat, například na pořádání dětských oslav a podobně. Takže kdokoli z veřejnosti si zatelefonuje do školy a vyzvedne si klíče, tak bude mít příležitost o víkendu toto hřiště využít za symbolický poplatek," popisuje radní MČ Praha 6, Marie Kubíková.

Na hřišti mimo herních prvků z akátového dřeva nechybí ani pískoviště, tabule na kreslení nebo dvě tabule s pexesem. Obvodovou zeď tohoto areálu dala městská část k dispozici dětem z devátých ročníků základních škol, které ji vyzdobí graffiti malbami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu