• Načítám...
>

Mobilní očkovací tým očkuje seniory třetí dávkou vakcíny

  • 24. listopadu 2021,
  • 9:08,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

V centrech sociální péče Prahy 6 se očkovalo třetí dávkou vakcíny proti nemoci covid-19. Přeočkovat se nechali například obyvatelé domů s pečovatelskou službou, pacienti v léčebně dlouhodobě nemocných a také zaměstnanci těchto zařízení. Vakcinaci zajistila městská část Praha 6 ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí.

Reklama

Praha 6 ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí očkuje seniory třetí dávkou vakcíny proti koronaviru. Mobilní očkovací tým byl k dispozici například seniorům, kteří se dostavili na předem dané místo v blízkosti jejich domovů.

"To jsou lidé, kteří jsou s námi v kontaktu už od prvního očkování, první a druhou dávkou a obrací se na radnici, jestli bychom nezabezpečili očkování poblíž. Takže díky mobilnímu očkovacímu týmu Ústřední vojenské nemocnice si myslím, že to probíhá velice dobře. Je to okolo padesáti pěti lidi, kteří jsou schopni se sem dopravit," říká radní MČ Praha 6, Marián Hošek.

Mobilní očkovací tým vyrazil ale také do dalších zařízení. Přeočkovat se v předešlých dnech nechali rovněž obyvatelé domů s pečovatelskou službou či pacienti v léčebně dlouhodobě nemocných.

"Klienti mohli zůstat u sebe doma, v domácnostech a přišli jenom dolů do společných prostor domů s pečovatelskou službou a nemuseli navštěvovat svého obvodního lékaře nebo ta velká očkovací centra. Takže v tom to byl pro ně obrovský přínos. Mohli zůstat doma a ten očkovací tým přijel přímo k nim. V jednom domově s pečovatelskou službou v Liboci to z celkových dvaceti devíti klientů jenom tři odmítli a tady ve Šlejnické, máme tuším čtyřicet sedm lidí a z toho pět lidí odmítlo," zmiňuje ředitelka Pečovatelské služby Prahy 6, Lucie Trnková.

"Mě to připadá samozřejmé, když mám tu možnost. Rozhodně si myslím, že nebezpečí očkování je daleko menší než nebezpečí prodělání koronaviru," dodává obyvatelka Prahy 6, Jana Franclová.

Někteří senioři, kteří nevyužili možnosti mobilního týmu, se již dříve nechali naočkovat třetí dávkou vakcíny u svých praktických lékařů či v běžných očkovacích centrech, popřípadě jsou po prodělané nemoci covid-19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu