• Načítám...
>

Oprava střechy Skleněného paláce pokračuje

  • 1. prosince 2021,
  • 15:57,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 6 pokračuje v rekonstrukci střechy Skleněného paláce. Ta započala v říjnu toho roku a hotová by měla být v dubnu roku 2022. Budova je kulturní nemovitou památkou, proto jsou veškeré práce průběžně konzultovány a schvalovány zástupci památkové péče.

Reklama

Rekonstrukce střechy Skleněného paláce v městské části Praha 6 zdárně pokračuje. Opravy započaly v říjnu tohoto roku. 

"Jde konkrétně o kompletní rekonstrukci střešního pláště, to znamená veškeré skladby, která se musí snášet dolů a nová se potom naváží věžovým výtahem zpátky," říká Zdeněk Hořánek, radní MČ Praha 6.

"To je nejcennější budova nebo nemovitost majetku městské části. Je v ní 60 bytů a je to i chráněná kulturní památka," dodává Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Skleněný palác projektoval architekt Richard Ferdinand Podzemný. Budova byla dokončena v roce 1937. Právě samotná střecha byla v historii četně využívána nájemníky bytů, kteří se na ní scházeli za účelem relaxace. Na střeše byla proto k dispozici lehátka na opalování či například sprchy a bar. Aby byla rekonstrukce vůbec umožněna, bylo na střechu nutné dopravit potřebný materiál. 

"Původně měly být 3 výtahy ve vnitřním traktu. To se ukázalo jako nereálné, protože veškerý materiál by se musel dostávat jedněmi úzkými dveřmi dovnitř do dvora. Proto jsme zvolili metodu věžového jeřábu," vysvětluje Zdeněk Hořánek, radní MČ Praha 6.

Aktuálně probíhá rekonstrukce střechy bez větších komplikací.

"Bourací práce dobíhají, dobíhá betonování hlavních částí a veškeré uzlové body, které byly dány ve smlouvě, tak jsou plněny. Potom přijdou na řadu izolace, finální úpravy ploch, to znamená krytina a samozřejmě repase zábradlí, natírání ocelových konstrukcí," dodává Zdeněk Hořánek, radní MČ Praha 6.

Budova je kulturní nemovitou památkou, proto jsou veškeré práce průběžně konzultovány a schvalovány zástupci památkové péče. Rekonstrukce by měla být hotová v dubnu příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu