• Načítám...
>

Praha 6 podporuje sběr bioodpadu

  • 15. prosince 2021,
  • 8:19,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

V městské části Praha 6 byly umístěny tři komunitní kompostéry. Zájemci, kteří se do projektu přihlásili, budou tak moci kompostovat bioodpad a následně i využít vzniklé hnojivo. Kompostéry se nachází v lokalitách Červený vrch, Petřiny a Dejvice.

Reklama

Praha 6 ve spolupráci s organizací Kokoza umístila na území městské části tři pilotní komunitní kompostéry. Ty umožní obyvatelům Prahy 6 kompostovat bioodpad. 

"My s Kokozou spolupracujeme už déle, protože tady u nás v Praze 6 mají dvě komunitní zahrady. Ale ta spolupráce začala někdy z kraje letošního roku, kdy jsem zahlédla projekt komunitního kompostování v Praze 3. A v rámci svého působení v komisi jsem pozvala Kokozu, abychom si o tomto projektu řekli více. Nám se to moc líbilo, členové komise to odsouhlasili a získali jsme samozřejmě podporu i radnice Prahy 6," říká Martina Kaňáková, předsedkyně Komise životního prostředí MČ Praha 6, zastupitelka.

Kompostéry se nachází v lokalitách Červený vrch, Petřiny a Dejvice. Obyvatelé Prahy 6, kteří se do projektu přihlásili, byli pečlivě proškoleni. Do kompostérů mohou přinášet svůj bioodpad zcela zdarma a následně budou moci využít i vzniklé kvalitní hnojivo. V rámci školení byli upozorněni mimo jiné i na to, co do kompostérů rozhodně nepatří.

"Největšími prohřešky jsou rozhodně velké kusy čehokoli. Lidé je zapomínají nasekat nebo natrhat na malé kousky. A další typický prohřešek jsou bioplastové pytlíky," vysvětluje Kristýna Mrkvičková, odborný konzultant pro společnost Kokoza.

O kompostování bioodpadu je ze strany obyvatel městské části velký zájem. 

anketa

Tříkomorový kompostér je pochopitelně uzamykatelný. Vzniklé hnojivo je sklízeno zhruba dvakrát do roka. 

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Dnešní premiéry

    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu