• Načítám...
>

Píseckou bránu zaplnil živý hudební Betlém

  • 20. prosince 2021,
  • 20:16,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

V Písecké bráně v Praze 6 proběhl za účasti dětí ze ZUŠ Jana Hanuše, ZUŠ Petřiny, ZŠ Marjánka a MŠ Bílá živý hudební Betlém. Spolu se svými učiteli nacvičily pásmo adventních a vánočních zpěvů s názvem Cesta pastýřů. Program proběhl pod záštitou radní MČ Praha 6 paní Marie Kubíkové. Akce byla součástí už pátého celostátního festivalu ZUŠ Open, kterého se tentokrát zúčastnily děti z vybraných základních uměleckých škol.

Reklama

V Česku už pátým rokem běží celostátní festival ZUŠ Open: Děti žijí uměním, kterého se účastní děti ze základních uměleckých škol. Jedna ze zastávek proběhla i v Písecké bráně v Praze 6, kde děti předvedly živý hudební Betlém.

„Na Praze 6 živý Betlém velmi chyběl. Inspirovala jsem se v Roztokách, kde jsem byla před mnoha lety s dcerou a říkala jsem si, že Praha 6 by si zasloužila dětský, živý Betlém a protože se nikdo z organizátorů k tomu neměl, tak jsem zkusila iniciovat tuhle akci,“ popisuje zrod živého Betléma v Praze 6 radní pro školství MČ Prahy 6 Marie Kubíková (ODS).

Do projektu se pak zapojila paní Houkalová ze ZUŠ Open a společnými silami tak zorganizovali krásný živý Betlém plný písniček. 

„Večer je oslavou vzájemné spolupráce nejen ZUŠkových dětí, tedy ze Základní umělecké školy Jana Hanuše a ze ZUŠ Petřiny na Praze 6, ale vystoupí také děti z MŠ Bílá a ze ZŠ Marjánka,“ vysvětluje hlavní koordinátorka ZUŠ Open, Irena Pohl Houkalová.

Kouzelný večer, kdy děti předvedly své umění svým rodičům, se přitom kvůli trvající koronavirové pandemii nerodil vůbec lehce.

„Stále se nám měnilo obsazení, některé děti jsou v karanténě, tak nevystupují, přišly za ně náhradou jiné, ale nakonec kostýmy jsme našli pro všechny a podařilo se to, ale nebylo to vůbec jednoduché,“ uzavírá radní MČ Praha 6, Marie Kubíková.

Živý hudební Betlém v Písecké bráně ukázal, že když se spojí tým šikovných dětí a zapálených dospělých, tak i v časech nejrůznějších omezení a nejistot může vzniknout projekt, na který jsou pak všichni z nich po zásluze pyšní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu