• Načítám...
>

Praha 6 zahájila Trhy na Kulaťáku letos o týden dříve

  • 28. února 2022,
  • 15:26,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Ani v letošním roce nebudou na Kulaťáku chybět každou sobotu farmářské trhy. Opět se návštěvníci mohou těšit na několik desítek stánků plných různých dobrot, ale i třeba na klasické čerstvé květiny.

Reklama

Vůně kávy, čerstvého chleba, masa či svařeného vína. Při návštěvě farmářských trhů na Kulaťáku vás chuťové ani čichové buňky nenechají na pokoji. Tradičně se můžete těšit na různorodé potraviny i bohatý doprovodný program.

„Je to třináctá sezona. Trhy běží každý týden - celé prázdniny až do Vánoc a samozřejmě tady máme ještě mimořádné události," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

„Bude tady spousta festivalů, které připravujeme v průběhu tohoto roku. Festival ambasád, kterého se v minulosti zúčastnilo přes 55 zemí, pivní festival, připravujeme vlastně i nějaké další novinky. Třeba s bublinkami," řekl Pavel Šťastný, organizátor trhů.

Spousta návštěvníků trhy využívá nejen k nákupu potravin, ale také k setkání s přáteli a společné snídani či třeba obědu.

„Když se na to cítím, tak si dávám husu u Töpferů, ale člověk si musí dobře rozmyslet, co ten den chce ještě udělat. Ale jinak já si tady kupuji běžné potraviny," řekl Jan Lacina. 

I přes nepřízeň počasí si první letošní trhy nenechaly ujít stovky lidí. 

„My začínáme tentokrát o týden dřív. To znamená poslední sobotu v únoru. Normálně začínáme až první sobotu v březnu, protože ta poptávka byla po tom obrovská. My máme za sebou vlastně dva roky války s covidem, které nám samozřejmě velmi komplikovaly ten provoz na farmářských trzích. Letos jsme se těšili, že konečně půjdeme do normální, klidné a spokojené sezony. Máme tady samozřejmě stánek Červeného kříže pro pomoc Ukrajině, se kterou soucítíme, čili ani tento rok nebude úplně normální," řekl Jan Lacina. 

„Lidé nosí převážně obvazový materiál, náplasti a gázové čtverce. Vlastně ty věci, které my využíváme poté pro skládání trauma balíčků, které jsou na objednávku Ukrajinského červeného kříže," řekl Lukáš Klazar, Český červený kříž.

Kromě věcných darů bylo možné také přispět finanční podporou.

"Dobrý den, mohl bych vám také přispět? A platí se?"

„Platí se bezhotovostně. Částka je na vás, kterou vy si zvolíte. Jsou tady nějaké přednastavené, nebo je to prostě na vás," řekl Lukáš Klazar, Český červený kříž.

Veškeré informace o tom, jak pomoci, najdete na stránkách cervenykriz.eu a informace o trzích a dění v šesté městské části na webu praha6.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu