• Načítám...
>

Praha 6 připravuje výstavbu nové LDN v Ruzyni

  • 2. března 2022,
  • 9:47,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

Praha 6 představila vítěze architektonické soutěže o návrh budoucí léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Ruzyni. Na vítězném návrhu, za nímž stojí ateliéry Lennox architekti a Rangherka 5, se na doporučení porotců usnesla rada městské části. Podle předpokladů by nová léčebna mohla být postavena do roku 2026.

Reklama

Městská část Praha 6 chystá výstavbu nové léčebny dlouhodobě nemocných v Ruzyni a veřejnosti představila vítězný návrh její budoucí podoby, který vzešel z architektonické soutěže. Léčebna nahradí zastaralý objekt v Chittussiho ulici v Bubenči. Budova bude stát v Drnovské ulici a půjde o moderní zdravotnické zařízení s kapacitou až 104 lůžek.

"Na prvním místě se umístila společnost Lennox architekti a Rangherka 5. Vybrali jsme je kvůli tomu, že poskytli jak kvalitní architektonický návrh, který urbanisticky do toho místa sedí, a současně hlavně kvůli tomu, že je velmi vstřícný právě vůči modulovému uspořádání toho, co čekáme od LDN ve 21. století," říká Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

"Snažili jsme se vycházet především z toho, že klienti toho zařízení tam budou přebývat, bydlet. A na ten život uvnitř zařízení jsme se chtěli zaměřit nejvíc, nebo jsme se snažili zaměřit nejvíc. Představit si, jak ten život tam bude probíhat a co nejvíc ho v rámci možností zpříjemnit," dodává Michal Schwarz, architekt Rangherka5.

K posouzení bylo připraveno celkem devět návrhů, ze kterých vybírala odborná porota. S vítězným návrhem je spokojeno i vedení stávající LDN. 

"Musím říct, že to pro nás byla velice zajímavá zkušenost sedět v komisi a poslouchat a vidět ty krásné návrhy, zajímavé připomínky architektů. Pracovali jsme na tom společnými silami, se všemi zaměstnanci jsme se radili o tom, co a jak by bylo nejlepší, prostory a tak dále. Návrh se mám strašně moc líbí, samozřejmě, že se moc těšíme," řekla Marta Želízková, ředitelka LDN Praha 6.

Podle předpokladů by nová léčebna mohla být postavena do roku 2026. Náklady jsou zatím odhadovány na 290 milionů korun bez DPH.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu