• Načítám...
>

Břevnovem prošel masopustní průvod

  • 2. března 2022,
  • 9:47,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční, v pořadí již 28. masopustní průvod se konal v ulicích Břevnova. Jeho cesta vedla Bělohorskou ulicí až do Břevnovského kláštera. Tady bylo pro návštěvníky připraveno několik stánků s občerstvením a další program.

Reklama

I letos prošel ulicemi Břevnova tradiční masopustní průvod. Zahájen byl udělením práva masopustního, a jak už bývá tradicí, zúčastnilo se ho několik desítek lidí.

"Břevnovský masopust už prochází Bělohorskou letos po osmadvacáté, ani covid nás nezastavil. Loni trošku tajně, ale nepřerušili jsme tu tradici. Ta tradice vznikla na začátku, kdy spolek přemýšlel, co by mohl udělat pro občany Břevnova. Takže jsme přišli s tím, že masopust je ta tradice, která by se v Břevnově měla zase obnovit," říká předseda Spolku břevnovských živnostníků Tomáš Hudera.

"Já jsem rád, že se městské části tenhle rok povedlo podpořit masopust. Za sebe osobně v tom vidím právě to, že nejenom jídlem a vodou jsou lidi v Praze 6 a na šestce živi, ale například i tím, že tvoří dohromady komunitu, že něco vytváří. A taky jsem moc rád, že se pravidelně tímhle způsobem oživuje Bělohorská třída, protože já jsem Břevnovák, je to pro mě i srdeční záležitost. Tady mají zůstat obchody, mají tady být živnostníci a Břevnovská třída má žít. Ten Masopust je právě průkazem toho, že ta Břevnovská třída může žít," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Průvod začal na křižovatce ulic Pod Královkou a Bělohorská. Cestou bylo připravenou hned několik zastávek.

"Zastávky jsou u členů spolku, kteří tady mají své prodejny a zároveň u firem, které nás podporují, které nám dávají něco do tomboly na maškarní bál," říká předseda Spolku břevnovských živnostníků, Tomáš Hudera.

Průvod došel až ke Kulturnímu centru Kaštan, kde bylo přichystáno občerstvení a další doprovodný program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu