• Načítám...
>

Praha 6 uspořádala humanitární sbírku pro Ukrajinu

  • 4. března 2022,
  • 16:04,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

Do pomoci pro Ukrajinu se zapojila i Praha 6. Ve spolupráci s Českým červeným křížem a základními a mateřskými školami v městské části uspořádala humanitární sbírku zdravotnického materiálu.

Reklama

Praha 6 uspořádala ve spolupráci se základními a mateřskými školami městské části a s Českým červeným křížem humanitární sbírku pro Ukrajinu. Od 28. února do 3. března mohli zájemci nosit do všech základních a mateřských škol zdravotnické potřeby. 

"Každá škola a školka pro to vyčlenila nějaké prostory, kde se rovnou materiál třídil. Protože to je velmi důležité, aby materiál už měl své konkrétní popisky, abychom to nemuseli komplikovaně třídit. A musím říct, že odezva mezi rodiči byla opravdu velká, máme z toho radost. Myslím si, že jsme dali dětem příležitost pomáhat," říká Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Ve spolupráci s Českým červeným křížem městská část vytvořila seznam aktuálně potřebného zdravotnického materiálu. V rámci sbírky byly přijímány mimo jiné sterilní čtverce, obinadla, obvazy, nebo například trojcípé šátky. Darovaný materiál byl následně z jednotlivých škol převezen do prostor Polikliniky Pod Marjánkou, odkud poputuje tam, kde je ho nejvíce potřeba. 

"Český červený kříž vytvoří z materiálu přesné balíčky, které už bude doručovat přímo na válečná území. Sbírali jsme také spacáky a karimatky, které poskytneme městu Chmelnyckyj, které nás požádalo o pomoc," dodává Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Praha 6 děkuje všem zúčastněným, kteří se do humanitární sbírky zapojili.

"Já jsem měla porady ředitelů, takže jsem ředitelům opravdu moc děkovala, protože oni se toho chopili s velkou vervou, i když jsou po covidu všichni velmi unavení. A musím moc poděkovat i rodičům, protože, jak mám informace, tak vykoupili všechny šestkové lékárny a byli opravdu fantastičtí," komentuje Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Ačkoli sbírka trvala jen pár dnů, naprosto předčila veškerá očekávání a díky solidaritě občanů bylo vybráno rekordní množství potřebného zdravotnického materiálu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu