• Načítám...
>

Praha 6 vydala kuchařku receptů ze školek

  • 8. března 2022,
  • 8:58,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Šestá městská část se vyznačuje trendem moderního stravování ve školkách. Nejen, že do tamních školek dochází nutriční terapeutka, nyní se mohou šestkové školky pochlubit také vlastní kuchařkou. Tak co, který z receptů vás zaujal?

Reklama

Recepty šestkových školek. Tak se jmenuje kniha, kterou vydala šestá městská část ve spolupráci s některými svými školkami i nutriční terapeutkou. 

„Vznikla v Mateřské škole Libocká, kde vlastně už takovou brožurku chystali pro rodiče a mně se moc líbila. Akorát tam chyběly ty fotografie a to odborné zpracování, takže jsem školce nabídla, že to zkusím na radnici projednat a že bychom takovou kuchařku vydali. Poté jsme oslovili další školky, aby se mohly připojit, aby to nebyl příběh jen jedné školky. I když je pravda, že Mateřská škola Libocká v téhle kategorii zatím vede," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

„Mně se ten nápad hrozně líbí. Nejen ten nápad, že se udělala ta kuchařka, ale i vůbec to, že tady máme školky a školy, ve kterých se vaří úplně jinak, než když jsem tam chodil já," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Kmotrem knihy se stal také známý zakladatel Pražského kulinářského institutu, Roman Vaněk.

„Já v té báječné knížce nevidím primárně to slovo zdraví, protože, víte, ono neexistuje nezdravé jídlo. Jsou jenom nezdravá množství. V téhle knížce, když ji prolistujete, jsou obyčejné, dobré věci z obyčejných surovin," řekl Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Kmotrovství se ujala také legenda školního stravování v Praze 6, paní Věra Kopecká. Ta v jídelně školky Arabská pracuje již od roku 1967.

„Změnilo se hodně, protože jsme si museli chodit na nákupy, vozili nám jenom chleba. Brambory vozili třeba 10 pytlů najednou a byly až do jara. A to samé i se zeleninou. Teď se to hodně proměňuje. Je hodně luštěnin a cizrna, to nikdy nebylo. Teď je třeba pohanka a vaříme burger, zeleninu, tu můžou mít všechnu,“ řekla Věra Kopecká, kuchařka MŠ Arabská.

Publikaci v září získají i prvňáčci v celé Praze 6. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu