• Načítám...
>

Praha 6 postaví v Ruzyni školku a městské byty

  • 11. března 2022,
  • 15:15,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Volný pozemek v Rakovnické ulici v Ruzyni využije městská část Praha 6 pro stavbu nové mateřské školy a domů s obecními byty. O tom, jak budou vypadat, rozhodla architektonická soutěž a Vám nyní výsledný návrh ukážeme.

Reklama

Šestá městská část již léta uvažuje o výstavbě bytů na své parcele v ulici Rakovnická v Ruzyni. Dřívější návrhy výstavby se ale do prostředí vilové čtvrti příliš nehodily. Proto radnice dala jasné regulativy a vyhlásila otevřenou architektonickou soutěž. 

„Ta soutěž dala skvělé návrhy a na prvním místě se umístil návrh, který je významně uměřený a poskytuje malometrážní byty a mateřskou školu," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Na pozemcích o velikosti více než 4 tisíce metrů čtverečních tak vzniknou tři bytové domy respektující výšku a prostředí okolní zástavby.

„Podle návrhu vznikne celkem 42 bytů. 20 z nich je 1+kk a průměrná velikost je kolem 30 metrů čtverečních. 22 bytů jsou 4+kk a ty jsou zhruba o 10 až 15 metrů v průměru větší. Vznikne tam i mateřská škola pro dvě oddělení. Takže počítejme maximálně čtyřicet, padesát žáků. Ta mateřská škola je jednopodlažní a do budoucna, kdybychom se rozhodli, že už mateřská škola není potřeba, tak je tu jednopodlažní budovu docela jednoduché konvertovat třeba na denní stacionář pro seniory nebo na kulturní centrum či jiný objekt," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

 V soutěži se utkalo několik návrhů, které radnice místním představila a také vysvětlila, proč je vítězný návrh tím nejlepším. 

„Odhadovaná částka je 106 milionů korun na výstavbu celého komplexu včetně mateřské školy," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Parkovací místa po nájemníky i rodiče školkových dětí jsou navržena podél Rakovnické ulice. Podzemní garáže by podle architektů prý stavbu zbytečně prodražily. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu