• Načítám...
>

Praha 6 má další školní ulici

  • 4. dubna 2022,
  • 11:13,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Základní škola Na Dlouhém lánu je další, která se v Praze 6 zapojila do projektu Školní ulice. Každé ráno po dobu 60 minut tam tak dojde k uzavírce ulice pro motorová vozidla. Radnice městské části tímto navázala na úspěch pilotního projektu, který byl realizován v loňském roce u Základní školy Hanspaulka.

Reklama

V pořadí druhá takzvaná Školní ulice vznikla v okolí Základní školy Na Dlouhém lánu. Jedná se o úpravu dopravního provozu, kdy v době od půl osmé ráno bude po dobu jedné hodiny ulice uzavřena pro motorová vozidla.

"Vedla nás k tomu dopravní situace, která tu nastává každé ráno, kdy se tady děti, které přicházejí do školy pěšky, proplétaly mezi auty od rodičů, kteří přiváželi děti až k bráně školy. A tato ulice se úplně nabízela k tomu něco s tím udělat, aby ty děti měly příchod do školy bezpečný," zmiňuje ředitelka školy Renata Riedlová.

"My jsme tady dělali minulý rok velký dotazník mezi rodiči, dětmi, pedagogy, jak vnímají bezpečí kolem školy. A na základě toho se vyhodnotila místa, která jsou tady nejkritičtější a celkově potom z toho průzkumu nejhůř dopadla křižovatka tady Nechanského ulice a ulice Na Dlouhém lánu," dodává koordinátorka projektu Anna Kroupová.

Úprava provozu bude v těchto místech fungovat měsíc. Poté dojde k vyhodnocení formou dotazníku, který bude zaslaný rodičům. Vedení školy i městské části ale předpokládá, že zde provoz zůstane takto zachovaný i nadále. Podobně tomu již v minulosti bylo u Základní školy Hanspaulka.

"Hlavně nás k tomu vede vysoká úspěšnost toho pilotního projektu, protože tam se to shledalo s obrovským pochopením rodičů. Osmdesát devět procent stoprocentně plus a asi jeden člověk byl proti, nevím proč. Samozřejmě máme vytipované další lokality, kde to je kritické, kde jsou ty úzké chodníky u základních škol. Tady s tímto jsme zajistili jak základní školu, tak mateřskou školu," říká místostarosta MČ Praha 6, Jiří Lála.

Městskou část již od spuštění pilotního projektu oslovují i rodiče žáků z jiných škol Prahy 6, kteří by měli o tento projekt také zájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu