• Načítám...
>

V Praze 6 uctili českou gymnastku Věru Čáslavskou

  • 6. května 2022,
  • 11:13,
  • PRAHA 6,
  • Dagmar Kopečková

ZŠ a MŠ Věry Čáslavské uspořádala ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Prahy 6 vzpomínkovou akci na nejslavnější českou gymnastku Věru Čáslavskou. Připraveno bylo hned několik sportovních disciplín. Žáci školy si ale připravili i bohatý kulturní program.

Reklama

Základní škola Věry Čáslavské si připomněla nedožitých 80 let své jmenovkyně a nejslavnější české gymnastky. Spolu s Domem dětí a mládeže Prahy 6 připravila bohatý sportovní a kulturní program. 

"Vzhledem k tomu, že škola chtěla tohle kulaté výročí oslavit, tak rozšířila tradiční akci, kterou je zahradní slavnost. Rozšířila ji o dvoudenní sportovní soutěž, protože tahle škola je hodně sportovní a zároveň k tomu přidala ještě soutěž výtvarnou," říká Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

"Na téhle škole je sportovní tradice opravdu dlouholetá. A když škola převzala čestné jméno paní Věry Čáslavské, tak o to je to pro nás cennější, protože sportem tady hodně žijeme. Máme tady spoustu sportovních talentů a myslím si, že o našich dětech v budoucnu uslyšíme," dodává Helena Patáková, ředitelka ZŠ a MŠ Věry Čáslavské.

V rámci dvoudenní akce bylo připraveno hned několik sportovních soutěží a dalších doprovodných aktivit. Na programu byla ale i kulturní vystoupení žáků školy.

"Připravovali jsme to hodně dlouho, stálo nás to hodně vlasů, hodně potu. Ale je to určitě proto, abychom si připomněli dámu českého a světového sportu. Ona byla nejenom sportovkyně, ale zasloužila se i o takovou tu lidskost mezi námi všemi. Myslím si, že bychom měli pamatovat na takovéto osobnosti, takže připomenutí bylo na místě. Nehledě na to, že teda máme jméno Věry Čáslavské a velice úzce spolupracujeme s nadací Věry Čáslavské, s paní Radkou Čáslavskou," zmiňuje Helena Patáková, ředitelka ZŠ a MŠ Věry Čáslavské.

"Já jsem šťastná, že ta škola je pojmenovaná po mojí mamince Věře Čáslavské, protože ona děti milovala. Milovala lidi, ale u dětí viděla tu budoucnost. Tohle je sportovní škola a paní ředitelka je báječná, protože se snaží, aby ta škola byla dobrá, aby sportovně prosperovala. Znám i tělocvikáře, kteří opravdu dávají duši těm dětem a myslím si, že děti si to taky užívají," dodává Radka Čáslavská, dcera Věry Čáslavské.

Aby měli místní žáci nejlepší podmínky pro své sportovní výkony, čeká školu rekonstrukce sportoviště. Mladí talenti tak získají vše potřebné pro rozvoj své sportovní kariéry. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu