• Načítám...
>

Praha 6 udělila ceny Zlatá vařečka

  • 13. května 2022,
  • 8:29,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř třicet jídelen mateřských a základních škol Prahy 6 se proti sobě utkalo o titul Zlatá vařečka. Ocenění byla rozdána hned ve třech kategoriích. O vítězích rozhodoval mimo jiných také držitel michelinského ocenění.

Reklama

První ročník soutěže Zlatá vařečka zná své vítěze. Jednalo se akci, která byla přehlídkou nejlepších pokrmů z téměř třiceti školních jídelen z městské části, které již rok vaří podle nutriční terapeutky.

"Cílem ani tak není hodnotit a vyhrát nebo prohrát, ale cílem je hlavně umožnit kuchařkám a hospodářkám, aby se vzájemně potkaly, aby se motivovaly, aby si třeba vyměnily zkušenosti a skvělé recepty. A také, abychom jim my za radnici poděkovali za to, jak těžkou práci dělají," říká radní MČ Praha 6, Marie Kubíková.

"My jsme se tu dneska sešli, abychom ukončili první rok spolupráce se mnou jako nutriční terapeutkou, kde dvanáct školek a jedna základní škola pracovala na tom, aby dětem chutnalo více a aby jejich jídelní lístky byly vyvážené, abychom zvládli vařit pro všechny. Takže jsou to děti, které mají různé intolerance, různé alergie a tak dále," dodává nutriční terapeutka Eva Kalembová.

Ocenění byla rozdána hned ve třech kategoriích a to Cena diváků, Cena radnice Prahy 6 a Cena odborné poroty. V ní mimo jiných usedli také držitel michelinského ocenění Jiří Král nebo gastro influencer Lukáš Hejlík.

"Bylo strašně zajímavé ochutnat sedmnáct různých myšlenek. Já jsem k tomu přistupoval samozřejmě co mi chutnalo, jak to vypadalo, což si myslím, že je pro děti strašně důležitá a opomíjená věc. A pak jakou to má logiku, koncept nutričně, ale i jako kombinace chutí a nějaká atraktivita. A mám tam jasné čtyři favority," říká gastro influencer Lukáš Hejlík.

"Je to velký potenciál. Všichni se stravujeme a když se odmalička budete stravovat dobře, hezky a zdravě, tak je to paráda. Pár favoritů mám. Zaprvé, aby to bylo chuťově dobré, také nutričně, máme tam nutriční terapeutku, takže ta to posuzuje. A ještě ten vizuální efekt. I ty děti chtějí jíst hezky, takže když se podíváte, někdo to má chuťově moc dobré, ale vizuálně nic moc. Někdo to má jenom hezké, chuťově nic moc a když se to protne, tak bude vítěz," dodává držitel titulu Kuchař roku Jiří Král.

Mezi oceněnými pokrmy byly například pomazánka z pečené ryby, fazolové brownies nebo batátová pomazánka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu