• Načítám...
>

Praha 6 seznámila občany s Trojskou kotlinou

  • 16. května 2022,
  • 16:15,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Trojskou kotlinu, území o rozloze 800 hektarů, čeká v příštích letech proměna v místo aktivního odpočinku a volnočasových aktivit. Prohlédnout si plány na změnu a vyzkoušet si, jak by to mělo v budoucnu fungovat, mohli obyvatelé šestky druhou květnovou sobotu.

Reklama

Akcí Den pro Trojskou kotlinu upozornila šestá městská část své občany na atraktivnost říčních břehů k trávení volného času. 

"Trojská kotlina, která je tvořena Podbabou, Trojou a Prahou 7, už není tou opomíjenou veličinou. Právě o ni se staráme a dnešek na to upozorňuje. Aby stavby, které se tady nově objeví, něco městu přidávaly a aby řeka nerozdělovala, ale spojovala," řekl Jakub Stárek - místostarosta MČ Praha 6.

S okolím Vltavy má do budoucna Praha 6 velké plány. 

"Všechny záměry, které tady představujeme, jsou veřejně prospěšné, jsou to záměry například na vodní tramvaj, která by tu mohla jezdit a přistávat. Tedy, že se sem budete moci přepravovat po řece mezi Podbabou, Trojou a například i zoo. Nebo třeba výstavba dvou mostů, které by mohly pro pěší řeku spojovat. Stejně tak jsou tady stánky i investorů a Prahy a ty představují své vlastní záměry," řekl Jakub Stárek.

"Z tohoto místa, vlastně z Nádraží Podbaba, má být takový přestupní hub železnice, tramvaj a v budoucnu lanovka, která by snadno propojila to složité území. Myslím morfologicky složité přes řeku Vltavu do Troji a nahoru do Bohnic," řekl Adam Scheinherr - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Den pro Trojskou kotlinu ale nejen seznamoval s plány, přinesl místním i bohatý kulturní program.

"Dnes je možné se podívat na autorské představení bratří Formanů na lodi Tajemství, která je tu přistavena na Vltavě a současně je možné se podívat také do podzemí v čistírně odpadních vod a projet se na prámu v sedimentačních nádržích," řekl Jakub Stárek. 

Den pro Trojskou kotlinu je pravidelně pořádán už od roku 2019. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu