• Načítám...
>

Letní kino u Keplera zahájilo další sezonu

  • 10. června 2022,
  • 21:53,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Letní filmová scéna v režii městské části Praha 6 spustila další sezonu v rámci Letního kina u Keplera. V parku Maxe van der Stoela funguje už pátým rokem a i letos šestka připravila pro návštěvníky bohatý filmový a kulturní program. Těšit se mohou na české filmové klasiky i na nejnovější snímky a zkrátka nepřijdou ani milovníci kultovních či artových děl. Premiérovou projekci obstaral záznam velkolepého koncertu zachyceného ve filmu Pražský výběr: Symphony Bizarre v režii hudebníka a zakládajícího člena kapely Michaela Kocába.

Reklama

Léto se blíží a tak městská část Praha 6 začala myslet na kulturní program během horkých měsíců. Už popáté proto ve spolupráci s kinem Dlabačov vznikl projekt Letního kina u Keplera, kde si mohou návštěvníci užívat vybraných filmových projekcí.

„Bude se promítat každý týden čtvrtek, pátek, sobota vždy po setmění až do 10. září, což mi přijde jako optimální využití tohoto krásného prostoru, u kterého se mi zdá, že se pro letní filmovou scénu mimořádně hodí,“ vysvětluje místostarosta Městské části Praha 6 Jan Lacina.

Jako vůbec první se mohli návštěvníci těšit ze záznamu velkolepého koncertu z O2 areny kapely Pražský výběr zachyceného ve filmu Pražský výběr: Symphony Bizarre, který režíroval sám zakládající člen kapely, hudebník Michael Kocáb. 

„Mě to napadlo v koronavirových letech, jak dopravit naši hudbu posluchačům. Tak tohle je ten způsob a ten by se klidně mohl ujmout. Navíc je to konzerva, která už zůstane napořád. Je to taková zpráva o tom, jak ta kapela vypadala v nejlepší formě, dejme tomu,“ popisuje své režisérské zážitky hudebník a zpěvák kapely Pražský výběr Michael Kocáb.

Zfilmovaným koncertem Pražského výběru ale nabídka v Letním kině u Keplera teprve začíná. A výběr bude opravdu pestrý.

„Budeme dávat filmy od Davida Lynche, Quentina Tarantina, budeme mít filmy od Kubricka, Alfreda Hitchcocka. Všechny ty filmy, které dáváme, vesměs prošly docela náročnou digitální restaurací, takže jde většinou o velice dobré transfery z původních filmových kopií. Filmy jsou vyčištěné, nově remixované, takže opravdu stojí za to je vidět na tom velkém plátně,“ láká na letní filmovou scénu dramaturg kina Dlabačov, Marek Škarpa. 

Na své si přijdou i milovníci hororů, české filmové klasiky i žhavých tuzemských novinek. Kromě filmů přijdou na řadu také stand-up večery nebo divadlo pro děti. Více o programu najdete na www.letnikinoukeplera.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu