• Načítám...
>

Dopravní podnik začne s přípravou tramvají do Suchdola

  • 14. června 2022,
  • 8:03,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Dopravní podnik začne s přípravou výstavby tramvajové trati z Podbaby do Suchdola. Rozhodla o tom na svém pondělním zasedání pražská rada. U nového obratiště v Suchdole je v plánu také výstavba parkoviště pro řidiče přijíždějící ze Středočeského kraje.

Reklama

Pražští radní schválili zadání a přípravu projektu stavby tramvajové trati do Suchdola. Rozhodnutí rada učinila na základě studie oblasti Nového Sedlce, kterou vypracoval Institut plánování a rozvoje. Praha také chystá změnu územního plánu v místech stavby. Nová tramvajová trať by měla mít zhruba pět kilometrů a v plánu je devět zastávek.

"Půjde z Podbaby Podbabskou ulicí. Zde bude v rámci Podbabské oddělena od automobilového provozu, stejně tak jako v Roztocké ulici a následně bude procházet tím územím Nového Sedlce až nahoru do lokality Výhledy," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.  

U nové smyčky v lokalitě Výhledy je plánována také stavba velkokapacitního P+R parkoviště.  

"Je to v rámci těch tramvajových tratí. V rámci efektivnosti postavení nových tramvajových tratí se to skutečně řadí mezi tři nejžádanější tramvajové tratě. Pro studenty bude mít navíc obrovský význam i v koordinaci s výstavbou tramvajové tratě z Malovanky na Strahov, protože se uvažuje, že jedna linka tam bude přímá jezdit ze Strahova," řekl Adam Scheinherr. 

Podle dokumentu rozvoje Pražské integrované dopravy do roku 2029 by na Suchdol měly být prodlouženy tramvajové linky z Podbaby. Kromě osmičky a osmnáctky je ale v plánech také počítáno s linkou 28 spojující právě areál zemědělské univerzity s kolejemi na Strahově. 

"To nejdůležitější bude a co je tedy tím prvním krokem, co se musí udělat, je najít finální řešení tramvajové tratě tak, abychom našli majetkoprávní shodu i třeba v rámci těch územních změn, které tam probíhají v rámci Nového Sedlce," řekl Adam Scheinherr. 

Stavba tramvajové trati by mohla začít za přibližně 4 až 5 let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu