• Načítám...
>

Praha 6 ocenila nejlepší žáky

  • 16. června 2022,
  • 15:23,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Více než třicet žáků základních škol Prahy 6 si převzalo ocenění Vynikající žák 2022. Slavnostní okamžik se konal v Písecké bráně, odkud si ocenění žáci odnesli pamětní listy, pamětní mince, deskové hry a další drobné dárky.

Reklama

Praha 6 ocenila nejlepší žáky svých škol. Ocenění si přišly do Písecké brány na slavnostní ceremoniál převzít více než tři desítky dětí.

"Ocenění Vynikající žák děláme už od roku 2009. Teď tedy s dvouletou pauzou, takže se velmi radujeme, že jsme se mohli znovu sejít a naše žáky ocenit. V tom širokém spektru úspěchů našich žáků je nejen skvělá matematika, čeština, úspěchy na olympiádách, ale máme například oceněného i skvělého fotografa, výbornou malou šachistku, samozřejmě sportovce, fotbalisty a tak dále. A v neposlední řadě také děti, které se například svojí jazykovou vybaveností mohly zapojit do úspěšné adaptace dětí z Ukrajiny," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

"My vybíráme ty nejlepší žáky tak, že všichni učitelé navrhnou někoho ze svých tříd a snažíme se oceňovat ty, kteří udělali něco navíc, že to není jenom takový ten běžný život ve škole, ale kteří něco dokázali. A nemyslím jenom studijní výsledky, ale i třeba nějaký pěkný čin a snažíme se je tedy vybrat tak, aby dál pokračovali v té svojí snaze se zlepšovat," řekla Marie Pojerová, ředitelka ZŠ Hanspauka.

Slavnostního okamžiku se zúčastnili nejen sami žáci se svými rodiči, ale také ředitelé škol či zástupci radnice Prahy 6.

"Praha 6 má patnáct základních škol, ty školy jsou mimořádně dobré. Jsou především dobré, protože každá je trošku jiná. Každá je trošku jiná, zaměřuje se na něco jiného. Na těch školách jsou vynikající žáci. My jsme schopni říci ano, my si vaší aktivity vážíme. Protože to nejsou jenom ocenění za výborné studijní výsledky, ale slyšeli jsme, že i za to, že pomáhají ostatním, že sportují, že muzicírují," řekl Jiří Růžička, senátor.

Ocenění žáci si převzali pamětní listy, pamětní mince, deskové hry a další drobné dárky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu